diumenge, 23 de febrer del 2014

Descobrint la Garrotxa

Dijous, 20 de febrer: Aquest cap de setmana hem passat les festes de la Llum a la comarca de la Garrotxa amb tota una colla d'amics.

Sortim de Manresa sobre les 19 hores, i al cap d'una hora i quart, ja som a Mieres, concretament a una casa rural ARI que hi ha a menys d'un quilòmetre. La casa és diu Can Solà i la podeu veure a l'apartat de Cases Rurals.

Per què us feu una idea, us adjunto una foto panoràmica.


El divendres el passem a la casa, gaudint amb els amics del relax i pau que donen aquests llocs.

Dissabte, 22 de febrer: Entre les activitats que avui fem, hi ha la visita a la Cooperativa de la Fageda, situada al vell mig de la Fageda d'en Jordà, un lloc meravallós.

Per arribar-hi, s'ha d'anar en direcció Olot, passat Santa Pau, i molt a prop de Can Blanh. A mà esquerra ja hi ha un trencall que ho posa. 

Es molt important fer la reserva de la visita previament a travès de la web o bé per tetèfon, ja que cada grup es citat a una hora en concret.

La visita dura una hora i quart, i la veritat és que passa volant; ideal per anar-hi amb nens, ja que estan en contacte amb les vaques des de bon començament.


Una noia molt agradable ens fa de guia i ens va explicant tota la història de la cooperativa, el procès d'elaboració dels iogurts, les tècniques utilitzades i un munt de coses més.


Les instal·lacions estan molt bé, "netes" i organitzades. En total hi ha 500 vaques, per tant, millot que estigui així. Al ser dissabte, la fabrica està tancada, per tant no podem entrar i veure com treballen. De totes maneres, ho veiem a travès d'un vidre i la guia ens dona les explicacions necessaries.


Tot seguit és va a una petita sala, on es pasa un vídeo molt curt i emotiu, on es veuen alguns treballadors amb certes discapacitats parlant orgullosos del seu lloc de treball.

I per acabar, una gran degustació dels productes de la Fageda!!! Gelat de maduixa, iogurt líquid de llimona, un iogurt grec ensucrat, i melmelada de pera ... o sigui que avui canviem el bermut per un delicios combinat de làctics ...


Al sortir hi ha una petita botiga on es poden comprar tots aquests productes i com no, entre tots comprem algunes cosetes.

Diumenge, 23 de febrer: El sol ja ha sortit a la Garrotxa, i amb una caminada ens arribem fins a Mieres. 

Aquest poble no te més de tres carrers, amb una escola a l'entrada, una caixa, un restaurant, una petita botiga de queviures i el forn de pa.

Les vistes del camí d'anada son magnifiques, al igual que el fred que fa!!!


Tot i ser les 9 del matí, a les portes del forn ja hi ha gent esperant. Està clar que tothom te gana!!!

Des de dins del poble és pot veure el campanar de l'esglèsia, rodejat de cases fetes amb les mateixes totxanes. 


Sobre les 10:30 del matí, sortim tota la tropa de la casa rural, en direcció a la Fageda d'en Jordà.

Aquesta està localitzada només un quilòmetre després del trencall de la cooperativa, sempre en direcció Olot.

Per deixar el cotxe al pàrquing, s'ha de pagar dos euros. Després, camines uns 100 metres i hi ha un punt d'informació, on et poden assessorar perfectament de les rutes que es poden fer.

Nosaltres agafem la ruta 2, el sender de Joan Maragall. Es una ruta curta, d'uns 35 minuts, circular, perfecte per fer amb els més petits de la casa.


Un cop a dintre, es fantàstic. Un bosc perfecte, ben cuidat, amb una gran vegetació, en alguns llocs més dens que d'altres ... 


Sortint d'aquí anem fins a la zona volcànica de Sant Margarita, en direcció Santa Pau. Aquí hi ha dues opcions: anar al volcà del Croscat o bé al de Santa Margarita. Nosaltres anem al darrer. En aquest cas, al pàrquing no s'ha de pagar res.

Per fer aquest, hi ha un quilòmetre de distància, que es pot fer amb una mitja hora, ja que es una pujada molt dura, sobretot pels nens.


Un cop a dalt, es pot donar la volta al volcà, baixant fins al cràter. Allà, hi ha una petita ermita. 

Les fotos que surten des d'aquí son molt xules. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada