dijous, 11 de juliol del 2013

Formentera


Com cada any en aquestes dates, ens toca fer una escapadeta i com no, el destí triat és les Illes Balears. La darrera illa que ens falta visitar junts és la petita Formentera.


Dijous 4/07: Sortim de Manresa a les 15:30, ja que l'avió marxa a les 17:20 de la terminal 1 de l'aeroport del Prat. Lògicament ja tenim el check-in fet, per tant, no necessitem gaire temps. Volem amb www.vueling.com/ca

L'avió surt amb molta puntualitat i arriba alhora prevista. El trajecte és molt curt; només 40 minuts. Al arribar a Eivissa, ja podem veure una mica la petita illa, el nostre destí.



No ens podem despistar gens, ja que tenim el ferry reservat a les 19h, per tant, agafem un taxi i anem cap al port d'Eivissa.

Per reservar el Ferry, hi ha una pàgna que els aglutina tots: www.clickferry.com. Aquí pots triar entre les diverses companyies que fan el trajecte entre Eivissa i Formentera. Nosaltres anem amb Balearia. El trajecte dura 30 minuts i val 87 € (anar i tornar els dos). És bastant car el fet d'arribar a Formentera!!!

Arribem al Port de la Savina, l'únic punt d'entrada, a no se que tinguis un vaixell. L'entrada i sortida de turistes es constant. Un cop allà, anem a buscar la moto de lloguer. Ja feia temps que la teniem llogada, i per això vam gaudir d'un bon descompte. Hi ha moltes companyies que lloguen cotxes i motos, de totes maneres, val més ser previsor, segons l'època de l'any en que s'hi vagui.

Motorent Pujols www.motorentpujols.com ja te la nostra moto a punt. Una dada curiosa és el tema del casc. Et demanen si vols el casc homologat o el no homologat. Allà hi ha la possibilitat de triar entre aquests dos. La Guardia Civil no en fa massa cas d'això, ja que la majoria agafa els casc petits, ja que d'aquesta manera els pot guardar a la moto.

Sortim de la Savina i anem cap al lloc que hem reservat per aquests quatre dies. Es diu Can Aisha www.canaisha.com i la veritat és que val molt la pena, tot i que es car. 

Està ubicat entre Sant Ferran de Ses Roques i Es Pujols, i es un petit hotel rural amb molt encant. Hi ha 5 apartaments, molt complerts, amb una fantàstica piscina i una zona de relax, al costat d'un petit porxo per esmorzar, i tot ple de plantes. 

Deixem maletes, fem una banyada ràpida a la pintoresca piscina i anem cap a Sant Francesc Xavier, la capital i poble més bonic de l'illa.

Al mig del poble, destaca l'església fortalessa del segle XVIII. 



Sens cap mena de dubte, els seus carrerons, les placetes, els restaurants, les botigues, ... fan que sigui un poble amb molt encant. La gent passeja, els nens juguen i corren, les terrasses s'omplen ... i tot amb un fantàstic clima.



Després de voltar una bona estona, reservem per sopar a Cana Pepa www.canapepa.com, un dels bons molts restaurants que hi ha al poble de Sant Francesc Xavier. A més, surt a la majoria de fòrums i li donen una bona nota a les pàgines de restaurants. Per últim, una amiga també ens l'ha recomanat!

Mentre ens esperem, anem a fer una copa fe vi blanc a la terrassa del Hotel Es Mares www.hotelesmares.com (3,5 € la copa de Verdejo). Des d'aquí veiem com és va fent de nit, a poc a poc. Realment és fantàstic que el dia s'allargui tant ...




El sopar a Canapepa va estar molt bé; està gestionat per Italians (com no) i els productes realment estan molt aconseguits. Compartim un Pop de Formentera i de segon uns gnocchi i uns orecchiette condimentats amb unes bones salses; el millor però, els postres. Pà amb xocolata amb oli i sal!!! Tot plegat per 74,50 €, amb una ampolla de Palacio de Menade inclosa.
 


Abans d'anar a l'apartament, anem a donar una volta per Es Pujols. Aquí tot segueix obert encara. El lloc és molt xulo, però està molt massificat i sobretot, d'estrangers. L'idioma que predomina és l'Italià: les cartes dels restaurants, els cambrers, els botiguers, .... absolutament tots i totes!!!

Al passeig que hi ha davant de mar, està ple de paradetes d'artesans, oferint productes molt treballats.

Divendres 5/07: Ens llevem ben aviat al matí, com no. S'han d'aprofitar al màxim els poquets dies que tenim a les illes. La calma que hi ha a Can Aisha només es trenca pel soroll d'alguna moto que passa pels voltants. 

Esmorzem a la petita però fantàstica zona habilitada en aquest petit establiment. Uns quants croissants acabats de fer, uns mica de salat i un bon suc de taronja, i ja en tenim per aguantar tot el matí.


Sortim de l'hotel i anem cap a Es Caló d'es mort. Aquí, s'hi ha d'arribar molt aviat, sinó és molt possible que no hi hagi lloc per posar ni les xancles! 

Està ubicat a uns 10 quilòmetres de Sant Francesc. S'ha de girar a mà dreta al trencall de Maryland, una urbanització bastant gran que hi ha, una vegada s'ha començat a pujar direcció al far del Pilar de la Mola.

Allà, la primera opció és deixar la moto en la mateixa urbanització, davant de la platja, i l'altre és agafar un camí d'arena molt fina que va recorrent la platja. Allà, és pot aparcar la moto o cotxe perfectament i d'aquí baixar caminant cap a la cala. Amb un parell de minutets hi ets.

Es tracta d'un meravellós racó de Formentera on poder fer un bany amb la mar d'horitzó com a únic testimoni del paisatge i envoltada de penya-segats, que serveixen al mateix temps de fantàstics miradors. Les poquetes casetes de pescadors que hi ha encara la fan més idíl·lica  La sorra és completament blanca i l'aigua és d'un color turquesa perfecte. 

Només les meduses ens impedeixen gaudir plenament dels nostres banys. 



Al migdia fem un canvi de zona. Anem cap a la platja de Migjorn, una de les més llargues de l'illa. Lo bo d'aquesta, a part de la seva bellesa, és que hi ha un dels xiringuitos més autèntics de l'illa: el Quiosc d'en Bartolo, un lloc tant senzill i auster, com peculiar i entranyable. 



Per menjar? Hamburgueses, amanides, truites de patata, pinxos i alguna coseta més .... en un entorn immillorable. El luxe d'aquest lloc és la seva senzillesa.


Mentre dinem, veiem que tenim algunes amigues pel voltant ... 




La tarda passa volant, al calent sol de Formentera. 


Tornem cap a la nostra gran residència d'aquests dies, ens remullem a la piscina un ratet, i ens posem a punt per una nova tarda/nit a l'illa.


Agafem la moto, i marxem cap al far del Pilar de la Mola. Al poble s'hi celebra un important mercat els dimecres i els diumenges, cap al tard. Per desgracia, no el podrem veure, per tant, no hi fem cap parada. 

Continuem uns metres més amb la moto fins que ens acostem, lentament cap al far. Es el final. Ja no hi ha més.

Allà, realment sobren les paraules. 

Seus. 
Perds la mirada cap a l'horitzó. 
Et relaxes.




De baixada, mentre el sol va caient sobre l'illa, fem una foto des de la mateixa carretera. En aquesta és pot veure perfectament l'amplada de Formentera. Magnifica foto Cris!




Seguidament anem a fer un mojito al conegut i  famós Blue Bar www.bluebarformentera.com. Les postes de sol des d'aquest racó de platja son molt conegudes, i es molta la gent que s'acosta fins aquí. Per cert, el mojito surt per 10 €!!!

La música lounge que va sonant et fa la vetllada molt amena. Quan el sol ja està a punt de sortir de la nostra vista, agafem la moto i marxem.  




Per sopar anem a Can Carlos www.cancarlos.com, un restaurant que hi ha a les afores de Sant Francesc Xavier. Primer de tot comentar que és un lloc bastant car, però com que estem de celebració, ens el mereixem! Diuen que es un dels millors de l'illa, per tant, el volem provar.

És tracta d'una casa pairal, molt arreglada, i amb molt encant. La terrassa està plena de taules plenes de gom a gom. Per sort, estem en una zona més reservada, i sense tant soroll.

El menjar? Realment un autèntic 10. Una amanida de pop, tàrtar de bou, raviolis de llagosta, un tataki de tonyina, tot acompanyat de vi blanc, i un granissat de maduixa per acabar. 



La presentació dels plats és molt bona, i el servei molt correcte. El preu de tot plegat és de 138 €. 




Acabada la nit, tornem a anar a Es Pujols, a donar una volta i pair una mica el deliciós sopar. Les botigues no tanquen fins molt tard. Passejar als voltants de la mitjanit i poder entrar a qualsevol botiga, és una mica estrany.... està clar que s'han apropiat de les costums d'eivissenques.

Dissabte 6/07: Despertem un nou dia a Formentera. El pla d'avui és la zona de la platja d'Illetes. Tornem a fer un bon esmorzar, provant una miqueta de totes les delícies que ens deixen al buffet. Preparem el sac de platja, i marxem.




Per accedir a Illetes, només hi ha un accés i està molt ben senyalitzat. Està entre el Es Pujols i la Savina, al costat de l'Estany Pudent. Un cop et desvies, el camí deixa d'estar asfaltat i uns metres més enllà, hi ha el control d'accés. És com una mena de peatge, i tothom qui entra amb un vehicle a motor té que pagar. En el cas de les motos, són 3 € i 5 € en el cas de cotxes. A més, s'ha de tenir en compte que hi ha un accés limitat, per tant, s'hi ha d'anar aviat.

Durant el camí, a la part esquerra hi ha alguns xiringuitos de platja. El camí arriba al seu final. Aquí hem d'aparcar la moto. Just al costat hi ha el restaurant Es Ministre. 

Decidim caminar una mica i no quedar-nos en aquesta platja, ja que aquí hi ha tumbones i para-sols del mateix restaurant.

A la següent, ja ens hi quedem. Al costat dret, la platja de Llevant, a l'esquerra, les Illetes. A la dreta, onades. A la dreta, una piscina. I la guanyadora és? Les Illetes ...




Al matí hi ha poca gent, però al llarg del matí, la platja és va omplint ràpidament. Es pot seguir caminant més enllà, però ja ens agrada la zona que estem. A més, no hi ha cap medusa!!!

Alhora de dinar, agafem la moto i anem cap al Juan y Andrea, però no tenim sort. Es veu que només agafen taules a partir de 6 persones!!! Doncs res, a per un altre.

El següent restaurant és Es Molí de Sal www.esmolidesal.es, un altre dels restaurants "top" de Formentera. Demanem taula i estem de sort, ja que en queda una per a dos persones i a sobre amb vistes!!!

Com dèiem, la vista es fantàstica, i el menjar, ni us ho podeu imaginar. Ens demanem unes cloïsses al vi, uns raós (peixets típics de les Balears), un tàrtar de Tonyina i unes espectaculars gambes a la sal. De postres, una mousse de Ginduja. 




Després de dinar, agafem la moto i anem cap a Cala Saona. 

Sincerament, després de veure totes les altres, és la que menys ens ha agradat. És molt familiar, ja que es una gran cala, amb uns quants restaurants i xiringuitos als voltants. 


El millor lloc per veure la posta de sol de Formentera és el far de Cap de Barbaria. Per tant, sortim de la platja, anem a l'apartament, ens canviem de roba, i anem cap al far. 

La carretera per arribar-hi és molt xula, cada cop més estreta. Al arribar allà, veiem que hi ha un munt de gent. I realment entenem el perquè. Només cal veure les imatges ...








Sortim del far, agafem la carretera i gaudim d'una estoneta més de llum natural. Anem fins a Sant Ferran, a donar una volteta pel poble i ens quedem la resta de nit per allà.

Diumenge 7/07: Darrer dia ja. Ens llevem amb una mica de tristesa ja que avui marxem. 

Preparem les bosses i les deixem a recepció i sortim amb les mateixes ganes que els darrers dies.

Anem cap a És caló de Sant Agustí, al centre de l'illa. Aquí volem anar a les caletes que hi ha als voltants d'aquest petit poblet. 

Hi ha cales de sorra fina, al igual que l'altre cantó; si que també hi ha bastanta pedra, però es pot entrar i sortir perfectament.




Al migdia anem a voltar una mica pel petit poble d'Es Caló, però es tant petit i fa tanta calor, que amb poc més de 15 minuts ja està tot fet.

Ens parem a prendre una cervesa ben fresca a l'Hostal Rafalet, per recuperar forces.

Al cap d'una estona, canviem de zona i anem a la llarga platja de Migjorn, concretament a la zona de davant del Piratabus www.piratabus.com

Aquest lloc també és ideal per les tardes. A les 14h del migdia, ja estan preparant tots els condiments per fer mojitos!  Aprofitem per menjar un taco i una amanida de pasta i després anem cap a la platja de davant.

Son ja les últimes hores, les darreres remullades ....


El ferry surt puntualment a l'hora prevista. Adeu Formentera!!!

Al cap de 30 minuts, aproximadament, arribem a Eivissa. Son les 18:30 h i l'avió no surt fins a les 22:10, per tant, tenim 2 hores bones per voltar pel casc antic i per dalt vila.

Abans però, anem a deixar les maletes en un lloc que te les guarden. Està ubicat a l'avinguda Santa Eularia, número 25-27, just al davant del Port i per 4 € www.consignaibiza.com

Passejar per Eivissa és de les millors coses que es poden fer un diumenge per la tarda ... llàstima que no ens hi podem quedar més estona. 


Alhora prevista, recollim les maletes i agafem un taxi al mateix port .... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada