divendres, 18 d’octubre del 2013

Retorn a Bangkok

Divendres 4: L'avió de Cambodian Angkor Air www.cambodiaangkorair.com/en/ surt cap a Bangkok a les 9 del matí.

Arribem a Bangkok al cap d'una horeta llarga, agafem l'equipatge, i anem a buscar el metro que ens ha de portar fins el centre de la ciutat. La darrera vegada, encara no estava acabada aquesta línia. Es el mitja de transport al centre més econòmic i força ràpid.

  • Agafem la línia rosa a l'aeroport de Suvarnabhumi i anem fins a Makkasan, i aquí podem fer transbord a l'estació de metro de Phetchaburi. 
  • Un cop aquí anem direcció Lak Song, parant a la primera parada, la cèntrica Sukhumvit. 
  • Ara fins a l'hotel, anem caminant, ja que està a menys de 10 minuts.




Finalment arribem al modern hotel que hem reservat, el Galleria 10 Hotel www.galleriatenbangkok.com. Es un hotel nou, modern, gran però petit, amb un hall bastant espectacular, i amb els serveis que necessitem per passar aquests dos dies a BKK. 

Al ser la segona vegada que visitem Bangkok, i al tenir poc temps, volem visitar llocs que ens van quedar pendents. 


Per anar a la part més comercial, anem amb el Skytrain dins a la zona del Siam Center. 






Dinem al centre comercial Siam Paragon; aquí hi ha la tira de restaurants. En triem un de japonès i mengem molt bé; una calamars, uns makis d'alvocat i una makis picants de tonyina, tot per 654,50 THB.




Un cop hem acabat de dinar, fem una visita que també ens va quedar pendent la darrera vegada: la casa del Jim Thompson www.jimthompsonhouse.com, un americà que es va instal·lar a Tailàndia quan va finalitzar la Segona Guerra Mundial. Pel que expliquen, el Jim Thompon es va enamorar del país i va decidir quedar-se a viure, aportant el seu gra de sorra per tirar endavant empreses dedicades al comerç de la seda.

La seva mort es una mica estranya, ja que pel que diuen va desaparèixer quan visitava el veí país de Malàisia.


La visita es xula, ja que per una estona respires aire fresc, al estar en un lloc ple de vegetació i aigua. L'entrada val 100 THB per persona.


Per arribar-hi és molt fàcil. Deixem el Skytrain a la última parada de National Stadium, baixes les escales, i el primer carrer que trobes, doncs està al final d'aquest. Al final, tenen un servei de shuttle bus que et porta fins el carrer principal. 



Entre centre comercial i centre comercial s'ens fa de fosc, i aquí apareix una nova Bangkok, la de nit.

La il·luminació és increible, sobretot la dels edificis. Tots tenen els seus detalls que els fan únics. La temperatura segueix sent súper agradable.


I a les parts baixes, la vida també continua igual. En algunes zones, molt properes als centres comercials més imponents, hi han alguns xiringuitos a peu de carrer ple a bessar de gent. I les olors, molt fortes.


Ens arribem fins a la torre Bayoke, un edifici que la darrera vegada que vem estar aquí no hi era. Com més a prop, més imponent. Això si, la zona propera a l'edifici no es gaire maca.


Seguim per un altre carrer, i ens trobem un mercar de menjar saludable. Està ple de paradetes, i també pots menjar-hi, si vols. Està tot il·luminat amb fanalets de color groc.



Al vespre, per sopar, anem al lloc de moda de la ciutat; el Zuma www.zumarestaurant.com, situat als baixos de l'hotel Four Seasons.

Per arribar-hi és molt fàcil. Skytrain, parada Ratchadamri. A més, des de d'alt l'estació, hi ha una entrada directe a l'hotel. El lloc és molt modern, i l'ambient es fantàstic. Uns calidormia roll, spicy tuna roll, zuma chira roll, tempura, postres ... per 2.918,96 THB. Més car que els altres llocs, però un sopar de categoria. 


Tornem a agafar l'Skytrain i anem cap a l'hotel. Demà últim dia.

Dissabte 5: Avui ja es el darrer dia d'aquest viatge tant intens que ens ha portar per tres països asiatics: Vietnam, Cambodja i Tailàndia, per tant, ens hi posem ven aviat.

L'esmorzar a l'hotel està molt bé, segurament el millor de tots, ja que és molt complert. Sortim, agafem el Skytrain i anem cap al nord, fins al monument de la Victoria.



Just a sota de les passarel·les del Skytrain, si poden trobar petites botigues com aquesta tant original de McDonald's.


Seguim per Ratchawithi, una gran avinguda, fins arribar a la zona del Zoo de Bangkok i del Parlament de Tailandia.

No entrem a cap d'aquests dos llocs, ja que volem veure temples.


A continuació, just al costat del Parlament, s'hi pot trobar el Palau Dusit, d'estil més modern que els altres que hi ha. Aquest edifici sembla d'una ciutat Europea i es realment diferent a tot el que hi ha per aquí.

No entrem al Palau, ja que hi ha moltissima gent, però si que passagem una bona estona pels bonics jardins que hi ha; a més, és pot entrar per un cantó i sortir per l'altre. Per entrar a l'interior s'ha de pagar, mentr que pels jardins, s'hi pot passejar sense cost.

A les portes, sempre es poden trobar tuc-tucs o taxis.


Continuem la ruta, i just al sortir del parc del Palau Dusit, seguim a l'esquerra. A molt poca distancia, ens trobem amb un nou temple, el Wat Benchamabophit www.dhammathai.org/watthai/bangkok/watben.php, un palau molt bonic i en el que ara mateix hi ha un munt de gent a l'interior, escoltant recitar als monjos. Aquest temple també rep el nom de temple de marbre. L'entrada és gratuïta.



Al sortir del temple, agafem un Tuc-Tuc!! Ja no podem més, la calor pot amb nosaltres. 

La seguent parada és el gran Budha (Wat Indra Viharn). Tampoc s'ha de pagar entrada per poder veure'l. Per arribar-hi, hi ha uns carrerons una mica liats, sort que hi anem amb el Tuc-Tuc.

Aquest Budha medeix 32 metres d'alçada i es veu des de ben lluny; de totes maneres, en una ciutat tant gran com Bangkok, fins que no estàs molt a prop d'un temple, no el pots veure.


Si es vol, es pot anar fins a la cúpula del Buddha, sense pagar res.

Sortim de la zona a peu, tot reseguint el camí pel que hem vingut amb el tuk-tuk. Ara ens diriguim a un altre temple, el Wat Bavornniwet Wiharn. 

Abans però, fem una petita parada en un bar. Necessitem veure alguna cosa, ja que la calor apreta bastant. Pels estrets carrerons que separen els dos temples, és on es pot veure realment l'altre cara de Bangkok. 

Aquí els carrers no estan tant nets, ni atapaïts de turístes, les olors son més fortes, però segueix la mateixa pau i tranquil·litat que ens els altres llocs. En cap moment, per molt petit i lleig que sigui el carrer, et sents insegur.

 

Al cap d'una estona, seguim caminant cap al Wat Bavornnimet Wiharn. L'entrada també és gratuïta. Per entrar-hi, hi ha varies portes.

Aquest és un dels temples més importants de Bangkok, ja que el rei King Rama IV estava al temple abans d'accedir al tron.

 


Sortim per una de les portes del temple, i seguim cap al sud, per la carretera Dinso, fins al monument de la democràcia; aquest està fet per conmemorar l'establiment de monarquia constitucional.



Seguim per la carretera Ratchadamnoen i ens acostem a veure un parell de temples més: el primer temple és el Wat Ratchanatda School, també conegut com Loha Prasat i es molt guapo ja que presenta una arquitectura única, amb un inmaculat blanc i una estructura de varis nivells, amb  37 agulles de metall, que signifiquen les 37 virtuts cap a la iluminació.

Entrada lliure i es pot visitar de les 9 del matí a les 8 de la tarda. Nosaltres decidim no entrar-hi, ja que estan arreglant la cúpula, per tant, no es possible pujar a dalt. 

De nit, hi tornem a passar i la il·luminació del recinte és espectacular. 




Continuem cap al darrer temple del dia, la Golden Mountain. En menys de 15 minuts i som, ja que està al costat d'un canal.

De camí, ens trobem amb un mercadillo de fricades!!! aquí hi pots trobar de tot, si es que saps on es. Budes, Campanes, torres, ... i tot de simbologia budista...



Deixem el mercat fricky i anem cap a la muntanya d'or (The Golden Mountain). Aquesta forma part del temple Wat Saket situat als afores de les antics recintes reals de la ciutat, al costat de la fortalesa Pom Mahakhan. 


La sensació des de la part de baix és que estàs als peus d'una muntanya ubicada al mig de la gran urbe de Bangkok, ja que hi ha una zona amb molta vegetació, humitat i petits riuerols falsos.


A mitja pujada, una parada, i una zona amb moltes campanes. La majoria de gent que passa per aquí, les fa repicar totes.


Seguim pujant, lentament, ja que els esgraons son molt llargs. La vista, a cada passa que fem, millora.

Just a la cantonada dreta, al costat de l'entrada, hi ha una estreta escala que va fins a la terrassa superior. El primer que es veu en sortir al terrat és l'enorme Chedi cobert amb milers de rajoles de mosaic d'or. 



Però el que impresiona més des de la terrassa, és la vista de 360 ​​graus de Bangkok. Cap a l'oest es poden veure les torres i les teulades del temple del Buda d'Esmeralda a l'antic Gran Palau. Més a prop és veu el Monument a la Democràcia, així com les puntes de Wat Ratchanadda. Al nord-oest es pot veure l'únic pilar del nou pont de Rama VI, amb els seus fils dels cables de suspensió. Mirant cap a l'est es poden veure les torres del barri de negocis de Bangkok.




Baixem de la muntanya d'or per i sortim per l'entrada de la part del darrera, per un petit carreró que ens pensem que no tindria sortida, i anem a parar a un carrer ple de botigues de fusta. 

Les vistes, sons i olors bé valen una passejada. 

Per últim, anem caminant cap al Wat Suthat (thepwararam). L'entrada val 20 baths per persona. Es un temple d'encant incommensurable situat al cor de Bangkok. Hi ha escultures arquitectòniques visuals que reflecteixen el tema budista.

A partir d'aquí, i amb una intensa calor, agafem un tuk-tuk, i ens porta fins a Khao San Road.


A Khao San Road ja hi haviem estat la darrera vegada, però és un lloc de visita obligada si vens a Bangkok. La idea és dinar-hi, ja que la majoria de llocs que hi ha estan molt bé i son molt econòmics.


L'ambient de dia canvia bastant respecte la nit; no hi ha tanta gent, s'hi pot passejar perfectament, pots mirar alguna botiga, seure i veure la gent passar, etc ...


A la tarda, tornem a l'hotel una estona amb un tuk-tuk. Necessitem una estona de relax, pau, tranquil·litat ... i una bona piscina.

Després sortim per Sukhumvit i anem a un nou centre comercial, Terminal21 http://www.terminal21.co.th/main. Visita obligada si es va a Bangkok i voleu anar de compres!!! Cada planta, fa referència a una ciutat: Londres, Tokyo, San Francisco, Istambul, ... i si pot trovar de tot. Des de llocs de menjar, a decoració, roba esportiva, sabates, .. i les marques més conegudes.


Com que a les 6 de la tarda ja es fosc i ja hem comprat prou, tornem a agafar un tuk-tuk i ens tornem a plantar a Khao San Road, ja que volem veure l'ambient de nit.

Ara si que està tot ple. Lo millor? seure en una terrassa, demanar una bona cervesa Tailandesa, i veure passar la gent!!!

Per sopar anem al restaurant de la casa de Jim Thompson www.jimthompson.com/restaurants.asp; el lloc es molt tranquil i acollidor, just al davant d'un gran estanc ple de grans peixos. 

Sopem un arròs Jasmine, un Phad Thai i un Poo Nim Phad (amb cranc reial), tot per 731,50 THB. Recomanable si es vol tranquil·litat i zero soroll, de totes maners, hem sopat molt millor a altres llocs de Bangkok.


Diumenge 6: Ens llevem molt aviat. A les 5:30 del matí, ja que l'avió surt a les 8:55. Esmorzem a les 6, i un cop hem acabat, agafem el metro fins a Makkasan, i després l'Airport Rail Link, que ens deixa directament a l'aeroport.

L'avio surt a l'hora prevista. Una curta parada a Helsinki, i de nou a l'avió. I d'aquí fins a Manresa, unes quantes hores, que ens serveixen per tornar a mirar les fotos i recordar anecdotes que ens han fet d'aquesta gran escapada, el viatge perfecte...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada