dissabte, 5 de gener del 2013

Nadal a Nova York

Dimecres 26 de Desembre: Molt aviat, a la matinada, agafem maletes i marxem cap a Barcelona. El sol encara no ha sortit i nosaltres ja estem a punt per començar una nova aventura.

A les 7:35 h surt l'avió de British Airways www.britishairways.com cap a Londres, arribant a Heathrow a les 9:00 h. Sense temps per perdre, ja ens espera una persona a la sortida de l'avió que ens acompanya ràpidament cap a la terminal de sortida del vol que va cap a Nova York, ja que surt a les 10:00 h.

I sort que ens acompanya, ja que canviar de terminal a Heathrow no es gaire senzill, almenys si no ho has fet mai.

Després d'unes quantes hores de vol, arribem a Nova York a les 12:45 h, hora local.

A l'aeroport JFK agafem un taxi i li donem l'adreça del centric hotel W New York www.starwoodhotels.com/whotels/property/overview/index.html?propertyID=97502, ubicat al 541 de Lexington Avenue.

Després de deixar les maletes i de refrescar-nos una mica, sortim a estirar les cames. La veritat és que estem una mica cansats, després del vol i de les festes de nadal.

Però ja que som aquí, toca caminar! El primer dels mítics llocs (que hem vist mil vegades a la TV) que anem és a veure la pista de patinatge del Rockefeller Center www.rockefellercenter.com i el seu gegant arbre de nadal, il·luminat amb moltíssimes llumetes.

L'ambient no pot ser millor; son les festes de nadal, fa un fred que pela, estem a Nova York i ara és posa a nevar!!! De pel·lícula total ...

Com que hi ha molta gent, no ens atrevim a posar-nos uns patinets. A més, avui no és el millor dia, degut al cansament.


Tot just son les quatre de la tarda i ja es comença a fer fosc.

El temps, cada cop és pitjor. La neu, el fred i sobretot el vent, comencen a apretar de valent. De totes maneres, al haver-hi tanta llum dels cartells publicitaris, donen una estampa molt xula.


Visitem Times Square per primera vegada, però no llueix com ens agradaria, ja que el temps empitjora. Quina arribada!!!

Decidim anar a berenar / sopar, ja que al menjar varies vegades a l'avió, portem descol·locació d'horaris.

No ens ho pensem gaire i ens posem en un dels locals que veiem i que no fan pas mala pinta. I resulta ser la coneguda cadena Bubba Gump www.bubbagump.com, famosa de la pel·lícula Forrest Gump, de Tom Hanks.

Com no, està ple a vessar, per tant ens em d'esperar una estona. La gent, es va acumulant, ja que cada cop plou més i més fort.

Poca estona després, ens avisen i pugem a la primera planta. Aquí, amb unes bones vistes de Broadway, descansem i aprofitem per berenar / sopar.

El menjar no es res de l'altre món; unes gambes fregides, uns pinxos de gamba amb acompanyament d'arròs i salsa, i un remenat d'ous amb gambes!!! Total, que ens surten les gambes per les orelles...


Sortim del restaurant, i segueix plovent; comprem un paràigües per poder caminar sense mullar-nos.

Passegem pels centrics carrers i avingudes, fins que arribem a la famosa botiga de joguines , FAO Schwarz www.fao.com, on hi podem trobar el gran piano on un jove Tom Hanks es posa a tocar-lo amb els peus, a la pel·lícula Big.


Just al costat, un gran Apple Store, ple a vessar de gent, i obert les 24 hores del dia! Això només pot passar a Amèrica.

De camí cap a l'hotel, passem per avingudes amb una decoració de nadal molt bonica.


I per avui, ja en tenim prou; anem cap a l'hotel a descansar i a dormir una estona, que demà comença realment lo bo...

Dijous 27 de desembre: Pel dia d'avui tenim l'excursió "Tour Contrastes" contractada via web amb l'agència www.tourcontrastesdenuevayork.com

L'excursió val 70$ per persona i té una durada de 4 hores i mitja, començant a les 8:00 h i acabant, sobre les 12:30h / 13:00h. 

Com que no ens entra l'esmorzar, sortim de l'hotel i anem a un Starbucks molt proper. Un cafè, un té, unes pastes i llestos.

Ens venen a recollir, puntualment, a l'hotel Roger Smith situat a l'avinguda del nostre hotel número 47, és a dir, només un parell de carrers.

Un cop allà ja veiem una gran furgoneta, típica americana, amb algunes persones dintre i un guia. Allà ens identifiquem i ja entrem a la furgoneta.

El guia és de parla Hispana, i se'l enten perfectament, tot i ser d'origen Mexicà.

Comencem l'excursió passant pel barri de Harlem i la zona anomenada El Barrio (el nom que rep el Harlem llatí), just al nord de l'illa de Manhattan.

Creuem el riu Harlem i ja entrem en el famós South Bronx, on visitem varis barris com Melrose i Mott Haven, escenaris de tantes pel·lícules i sèries, així com també llocs de frequants bandes de grups radicals. 

Parem per primera vegada i baixem just davant de l'estadi de futbol americà dels Yankees de Nova York.


Aparentment, de dia, no sembla que la zona sigui massa problemàtica, però com ens diu el guia, per la nit, la història canvia. Es recomanable no moure's per segons quina zona i menys sol!!! Per si de cas, nosaltres li farem cas.


D'aquí continuem per la zona del Bronx, sempre dintre de la gran furgoneta amb vidres tintats, fins que arribem a la comissaria del districte 42 (famosa perquè surt a la pel·lícula Fort Apache).



Passem i parem a veure els graffitis d'Amadou Diallo, Headache Nelson i Jonathan, on podem veure i fer-nos fotos amb aquestes interessants expressions d'artistes Neoyorkins urbans.


Seguim cap el també conegut barri de Queens i passem per uns barris molt arreglats, en comparació a la zona d'on venim. 

Passem per Flushing Meadows, lloc on es disputa cada any l'open de tennis i també per l'estadi Arthur Ashe.

Després parem per fer un descans en plena zona llatina de Nova York, anomenades Corona i Jackson Heights.

Alguns dels 10 acompanyats de la furgoneta aprofiten per fer un cafè ràpid en una cafeteria llatina; nosaltres aprofitem per donar una volta per aquesta zona, de parla hispana totalment.

Completem el recorregut anant cap el barri de Brooklyn.

Fem una passada pel bohemi barri Williamsburg i seguim cap a Crown Heights, lloc on es troba una gran concentració de jueus ortodoxos més gran de la ciutat de Nova York.

Com ens explica el guia, son gent molt tancada, que només és fan amb els seus, i que no es volen adaptar al territori. Els seus propis autobusos, els propis restaurants, botigues, ...

L'excursió acaba creuant el pont de Brooklyn.

A partir d'aquí, hi ha l'opció de quedar-se aquí mateix, o bé anar fins a Chinatown, Little Italy o el Soho. Nosaltres ens quedem aquí, ja que per la tarda volem fer aquesta zona.

L'excursió val la pena, ja que segurament, nosaltres no hauriem anat sols a aquests llocs.

La ruta del dia ens porta ara al Pier 17, on hi ha unes galeries amb algunes botigues i restaurants. Voltem una mica per la zona, i seguim.

A continuació creuem el pont de Brooklyn; això és un clàssic de Nova York. El pont té una llargada de 1832 metres, per tant, estem una bona estona creuant-lo.

La zona de gratacels des d'aquí, es molt bona, però no la millor.



Un cop al cantó de Brooklyn, volem veure una típica imatge de Nova York; el pont de Manhattan i just a sota, la imatge de l'Empire State!!! 



A l'hora de dinar, tenim clar a on anem; estem a Brooklyn i aquí és on diuen que hi ha la millor pizza de la ciutat, la Grimaldi's www.grimaldispizzeria.com.

Després de fer una cua força llarga, finalment entrem.

El lloc és agradable, l'ambient de turista majoritàriament, i la relació qualitat/preu és força bona. Per tant, es recomanable.



Amb la panxa plena, sortim amb ganes de caminar molt.

Molt aviat és fa de nit, per tant, ens esperem una estona al cantó de Brooklyn per poder fer unes fotos de nit a l'illa de Manhattan, ja que aquest és el millor punt (o un dels millors) per fer-les.



Els grans gratacels de Manhattan, amb la nova torre encara en construcció.


Tornem cap a l'Illa, pel pont una altre vegada. Ara al ser ja de nit, canvia la visió d'abans.


Quan tornem cap a l'illa de Manhattan, anem cap a un dels establiments de compres més importants i que més ens han recomanat: el Century21 www.c21stores.com, un edifici amb moltes plantes, on fer les compres et costa bastant més barat que el nostre país.

Aquí t'hi pots passar hores i hores, ja que no acabes mai. Amb unes quantes bosses, tornem cap a l'hotel ...

Per sopar anem al TAO http://taorestaurant.com/, un restaurant asiàtic que hem vist a la guia i que fa bastanta bona pinta; logicament, no hem fet reserva ni res, per tant, provarem sort. 

El restaurant està a la 42 East 58th Street, per tant, hi anem caminant, sense necessitat d'agafar metro.

El lloc es espectacular; quan demanem taula, ens comenten que tenim que esperar-nos una bona estona, per tant, ens ho agafem en calma, ens demanem una copa a la barra, i ens esperem a que ens cridin.

Al cap de 3/4 d'hora, ens avisen i ens donen taula, a la planta primera, i al costat de la barra, per tant tenim una vista global fantàstica.

Al mig del restaurant hi ha un buda enorme!!!

Per menjar fem un Soy Tuna Roll (rols de tonyina picant), un Chix Satay (pinxos de pollastre) i un Pad Thai Shrimp (Pad Thau amb gambes), acompanyat d'un parell de copes de vi; total per 57,70 $.

Molt recomanable, gran ambient, bon menjar, música, ... el que ens esperavem de NY.



Sortint del Tao, tornem cap a l'hotel, ràpidament, ja que la nit és gèlida!!!

Divendres 28 de desembre: Avui el dia comença igual de fred que l'anterior, però amb un cel completament assolejat i ho agraïm molt, ja que avui creiem que patirem molt fred.

Sortim de l'hotel ben d'hora, primer a esmorzar i desprès d'una ràpida passada per l'hotel, ens posem en marxa.

Avui tenim una ruta clàssica de Nova York, i es que visitem la zona sud i l'estàtua de la Llibertat. per fer-ho, agafem el metro que va cap a Downtown (important no equivocar-se de boca ni agafar un tren que no pari) i un cop aquí, anem cap a la zona dels ferris.

Per visitar l'estàtua de la llibertat hi ha dues opcions:


  • La primera és agafar el ferry que uneix Manhattan amb Staten Island www.siferry.com. Amb aquest, passes molt a prop de l'estàtua, sense parar-hi. Arribes a Staten Island, dones la volta i agafes el ferry que torna cap a l'illa. Ràpid i econòmic.
  • La segona opció és agafar el ferry que va directament a l'estàtua. Un cop allà, fas una visita a l'illa i puges a l'estàtua. Potser millor, però més car i necessites més temps.

Nosaltres ens quedem amb la primera. 

Lo ideal és posar-se a fora del gran barco, aguantar com es pot el fort vent i fred, i gaudir dunes magnífiques vistes, tant a l'estàtua com a altres punts.


Durant tot el trajecte, estem escortats per unes patrulles de policia que van amb barques ràpides.

El millor del viatge són les vistes que es tenen de tots els perfils i llocs possibles.

El Downtown de Manhattan, Brooklyn, New Jersey, ... realment, impressionants.



Un cop a terra, voltem pel Downtown de Manhattan; aquí hi ha moltes coses a fer.

Primerament anem a veure el Charging Bull http://chargingbull.com. Inclús per això, s'ha de fer cua. Ens fem la típica foto, acaronant els testicles per tenir sort durant el nou any i continuem.


Seguim i arribem a la zona financera de Wall Street. Tots els edificis ens recorden a pel·lícules que prèviament hem vist alguna vegada a la TV.




Molt a prop d'aquí, hi ha la zona zero de Nova York, el lloc on hi havien les dues torres bessones. Actualment, una gran esplanada, amb jardins i un gran forat amb l'aigua caient cap a un altre forat, en memòria de tots els que van perdre la vida durant aquell tràgic 11 de setembre ... 



L'entrada val 30 $ per persona i les mesures de seguretat son d'allò més estrictes. També comentar que hi ha molta cua.

Una cosa que ens crida molt l'atenció és que a tots els parcs de la ciutat i ha esquirols voltant tranquil·lament entre la gent i no s'espanten.


Pugem per Broadway, el carrer més llarg de Manhattan. Surt des de Downtown i puja fins a Harlem!!! De camí, hi ha un munt de botigues que val la pena parar per mirar.


Per la tarda, aprofitem per anar de compres; entrem en un altre Century21, entrem a l'Armani Exchange, la Superdry, i moltes altres botigues!!! Això és un no parar ...

Ja cap al tard, donem una volta per Little Italy, així veiem els llums nadalencs que il·luminen aquests bonics carrers. 


Aprofitem per sopar per la zona i després de sopar, tornem a l'hotel.

Dissabte 29 de desembreSortim de l'hotel molt aviat. Avui tenim una ruta fantàstica!! Volem anar a la biblioteca, a l'Empires State, a Grand Central Station i a Bryant Park, entre altres...

Aixeques el cap i veus el cel, i els edificis, que sembla que arribin fins a l'infinit!


Baixem per Lexington Ave. fins a l'estació central, la Grand Central Station. S'hi pot accedir per varis llocs i un cop a dintre, son molts els camins que es poden agafar. 

Aquí també son moltes les pel·lícules que s'hi han gravat. 


Seguim caminant, i arribem al davant de la biblioteca. Encara no hi ha ningú. L'horari d'obertura de la biblioteca és a partir de les 10 del matí, per tant, fem un canvi de plans i anem ja a l'Empire State.


Finalment, a les 9:50 pugem a l'Empire State www.esbnyc.com, un dels llocs més emblemàtics de Nova York. L'entrada val 25 $ si es vol pujar únicament fins a la planta 86 (Main Deck) i 17 $ més si es vol anar fins al pis 102 (Top Deck), o sigui, 42 $ per persona!!! Està clar que és molt car, però s'ha de fer sí o sí.

A aquesta hora no hi ha massa gent, per tant ens estalviem les cues que es podem formar a determinades hores del dia.

L'ascensor tarda molt poc a arribar a dalt. La velocitat, ni idea, però molt alta. Les vistes des de la planta 86 son espectaculars, les millors. Pots donar completament la volta i així veure tots els punts de la ciutat.


Des d'aquí és veu tot el Skyline del Downtown de NYC, amb la nova torre en construcció de la zona cero. La gent semblen formigues des d'aquí dalt, i els cotxes, de joguet!

A la foto, també és pot observar l'edifici Flatiron, que talla Broadway i la cinquena avinguda.


Un cop a baix, has de passar obligatòriament per la botiga, i pots comprar algun record de l'Empire State.

Sortim de l'edifici i anem fins a la biblioteca New York Public Library www.nypl.org. Aquí hi volíem venir al matí, però no l'obren fins a les 10 del matí. 

Aquesta és una de les més importants del món i una de les que més llibres té. La gran sala de lectura està tancada pels turistes.

En aquest lloc s'hi han rodat moltes pel·lícules, entre elles "El dia de demà" o també "els caça fantasmes". 


Just al darrera de la biblioteca, hi ha el Bryant Park www.bryantpark.org, un dels llocs amb més encant de Nova York. Pel que hem pogut llegir, aquest és un dels llocs preferits dels Novaiorquesos. 

Al parc hi ha un mercat nadalenc muntat, però encara no està obert. Està clar que a la tarda hi haurem de tornar. I just al costat del mercat, un gran arbre de nadal, il"il·luminat amb milers de llumetes blaves!!! Magnífic.

Al costat hi ha muntada una pista de patinatge, i es molta la gent que s'hi atreveix. A nosaltres això de patinar no ens va massa, i això que ho hem provat algunes vegades, però res.



Just al costat de la pista, d'entre els arbres, hi ha una zona amb una llar de foc, i un petit xiringuito, on pots comprar o bé un caldo calent o bé unes cerveses. Així que, decidim fer una cervesa al costat de la foguera. 

Realment un moment màgic, i encara més quan es posa a nevar al cap d'uns moments...


Ah, aquest parc gaudeix de wifi gratuït, cosa que aprofitem per connectar-nos a les xarxes socials i compartir algunes imatges de postal.

D'aquí marxem direcció Downtown per la sisena avinguda fins a Broadway i continuem fins a Madison Square.

I aquí trobem un dels edificis més espectaculars i singulars de Nova York, el Flatiron Building, situat a la cruïlla de Broadway amb la cinquena avinguda. El dia gris no impedeix poder-lo veure tal i com és. Ara el veiem més gran que no pas al matí des del Empire State!


Sobre les 13:30, dinem a la coneguda hamburgueseria Shake Shack www.shakeshack.com, situada en un petit xiringuito a la Madison Square Garden. Al fer un dia tant dolent no hi ha gens de cua; la pega, és que tampoc ens podem assentar enlloc degut a la pluja que va caient. Dues Cheeseburger i unes French Fries per 16,11 $. I la veritat és que son escandalosament bones!!! 100 % recomanables.


Al costat de la plaça, comprem un petit record en una botiga de souvenirs, Memories of New York www.memoriesofnewyork.com. Dos imans per la nevera, per 2,15 $. S'ha de dir que ens aquestes botigues, els preus son molt menors que a les zones 100% turístiques o els llocs del carrer.

Durant la tarda passegem pels carrers que hi ha als voltants de Times Square. Amb el fred que fa, es aconsellable entrar sovint a algunes botigues, encara que no s'hi compri res.

En una que si entrem i que si que comprem, és a Abercrombie & Fitch http://es-eu.abercrombie.com, situada a la cinquena avinguda. Sortim amb unes colònies d'encàrrec i unes bermudes vermelles pel encara llunyà estiu.

La decoració nadalenca és present a tot arreu. Fa un goig terrible veure tants carrers il·luminats. I les marques més prestigioses  també tenen els seus edificis i botigues completament decorats.


Per sopar, sobre les 9 pm, agafem el taxi davant de l'hotel i anem al Mission Chinese http://missionchinesefood.com/ny/, un dels llocs que ens ha recomanat un amic que viu a Nova York (i que ara està a Catalunya). Està ubicat al Lowest East Side, un dels barris de moda a Nova York. 

Un cop aquí, veiem que el lloc es un "antro", súper freak, però no passa res. Entrem i demanem per sopar, i ens diuen que ens em d'esperar fins a les 10:30 pm. Carai! Falta quasi una hora. No reservem i fem un canvi de local. Anem al Stanton Social, un altre dels llocs que ens han parlat i bua, encara és pitjor. El lloc està a rebentar, i el temps d'espera és superior.

Per tant, sortim i tornem al restaurant anterior, i ara ja ens donen hora per les 11 pm. Total, que decidim reservar. De mentre, anem al Todd's Mill www.toddsmill.com, el bar del costat a fer una copeta de vinet. Tres copes, 36 $. Preus d'escàndol!!!

Sobre les 11 pm, ens plantem al "restaurant", per dir algo. El lloc, la veritat, és que es molt estrany. Fosc, amb molt color vermell a tot arreu, molt xivarri i amb la música bastant alta, això si, ple de Novaiorquesos, sense cap turista!!! L'hem clavat. Per cert, aquest lloc tant autèntic, va ser votat com a el millor restaurant l'any 2012 segons la guia Eatery.

El menjar molt bo, tope picant, asiàtic al 100%. Alguna de les coses que demanem son molt especials, però és 100% recomanable.


Diumenge 30 de desembre: Arrenca diumenge  al matí amb un  cel completament blau, però amb un fred terrible. La sensació és de menys 20 graus, com a mínim!! Sort del llarg cafè amb llet i del te verd, que ens ajuden a entrar amb calor ... 

Aprofitant que es diumenge, i que no tot està obert, tenim la intenció d'anar a veure una missa a Harlem i després de passejar per Central Park! Es presenta un dia ple d'emocions!!!!


Agafem la línia vermella del metro Uptown en direcció Van Cortlandt Park, ja que volem anar a la Universitat de Columbia a la plaça de Columbus Circle (molta atenció ja que la línia vermella es parteix en dos en direcció Uptown i l'altre va cap al Bronx).

Sortim a l'estació de Columbia University, i baixem en direcció sud fins a la 112 th St. Girem a l'esquerra i al final del carrer ens trobem de cara amb la catedral de Saint John the Divinwww.stjohndivine.org, la més gran del món. 

Hi entrem un moment per poder-la veure i per escalfar-nos una mica. Son pocs, de moment, els turistes que hi ha.

Sortim i continuem amunt i molt a prop, al cantó esquerra hi ha la universitat www.columbia.edu. Al ser diumenge està tancada, però no importa, ja que podem caminar per l'interior del recinte sense problema, això si, amb molt de compte, ja que el terra està completament gelat!!!


Després de caminar una estona, continuem la ruta. La idea és anar fins al barri de Harlem. Per tant, sortim de la universitat i agafem el 116 th St. fins arribar al Morningside Park http://morningsidepark.org. El travessem, amb molt de compte, ja que hi ha un gran desnivell. 

Un cop a baix, seguim per la 116 th St. El carrer té unes cases molt xules, i res et fa pensar que ja estàs a Harlem. 

Girem a l'esquerra quan som al boulevard Adam Clayton Powell Jr. i pugem fins a l'alçada de la 124 th. St, lloc on hi ha l'església que volem anar. És diu Greater Refuge Temple www.greaterrefugetemple.org i és una de les més recomanades als fòrums de www.losviajeros.com.


Son casi les 11. Un cop allà, veiem que hi ha alguns turistes com nosaltres per fora. Entrem a l'església, i allà un senyor gran ens diu que ens esperem un moment a entrar i que no podem tirar fotos un cop dins.

El lloc està molt ple, i realment és com les pel·lícules! A la tarima, hi ha més de 30 persones, i cadascuna d'elles viu les pregaries de manera diferent. La missa dura molta estona. Nosaltres, al cap d'una hora, sortim.

Abans de marxar de la zona, passegem per la 125 th St., el carrer que marca el límit a Harlem. La veritat és que el barri és molt segur i en cap moment ens sentim incòmodes. 

Baixem al metro i ens quedem al·lucinats de la decoració de moltes parets. Art pur.

Amb el metro baixem fins a la zona de Columbia Square. 


La parada que fem, la fem a posta, ja que volem anar a dinar a la famosa cadena Gray's Papaya http://grayspapayanyc.com, un altre dels locals que surten en una pel·lícula; en aquest cas, surt a una escena de la Jungla 3, amb el Bruce Willis.

Per menjar, doncs com uns Hot Dogs normals, ni millor ni pitjor que altres.


Al ser diumenge, continuem la nostra ruta per gran pulmó verd de Nova York, el central park. S'ha de dir que actualment de verd en te poc, ja que entre les gelades i que està tot bastant marron, no llueix com altres èpoques.

De totes maneres, s'ha de dir que el parc és espectacular com pocs altres.

El primer que ens trobem és el punt on van assessinar al John Lenon, reflecsat amb un mosaic al terra amb la paraula Imagine.


Caminem una bona estona pel parc, acompanyats durant moltes estones per uns quants esquirols. 

Des del centre del parc, les vistes dels edificis que el voregen son molt bones.

Els petits llacs interiors, estan tots congelats. El fred és intens, però si es va ben abrigat, t'adaptes bé.


Aquí al parc podem trobar una altre de les pistes de patinatge que hi ha a l'hivern a Nova York. En total son tres:

  • Central Parc
  • Rockefeller Center
  • Bryant's Park

En aquesta hi ha un munt de gent.


Per dinar anem a una hamburgueseria "secreta" que hi ha a l'interior d'un hotel i que es súper mega coneguda, tant, que fem més d'una hora de cua per poder-hi entrar.

L'hamburgueseria és diu Burger Joint www.burgerjointny.com i està a l'hotel Le Parker Meridien, un dels hotels de luxe de la ciutat.

L'hamburguesa està realment molt bona, però si valores l'espera que s'ha de fer, potser és millor anar a algun altre lloc


Després de dinar, ens pasem la tarda de compres, i és que a Nova York, mai t'ho acabes.

Dilluns 31 de desembre: Comencem el darrer dia de l'any! Quina emoció; la veritat és que ja estem nerviosos pel que pot passar durant la nit. El plànning el fem en funció a la tarda, per tant decidim no allunyar-nos massa de la zona de Times Square, per poder anar-hi aviat i agafar un lloc digne.

Agafem la línia verda i anem direcció "downtown" fins a Union Square (14 St), i d'aquí anem fins a Washington Square. 

Un cop allà, veiem que també estan plens d'esquirols, amb ganes de jugar i "menjar", sobretot. 


A la plaça ens quedem una bona estona escoltant a un pianista que hi ha just al costat d'un arc de triomf. Te molt de mèrit estar tocant al piano amb el fred que fa. Justament en aquest punt és on comença la cinquena avinguda de NYC. 

Aquest parc és el cor de Greenwich Village, un altre dels districtes de NYC. En aquesta zona es poden trobar els edificis de la prestigiosa Universitat de Nova York.

Seguim caminant per MacDougal St. i passem per davant del Cafe Whà?, però està tancat i ens quedem sense poder-hi entrar. No massa luny d'aquí, en l'encreuament de Grove St. i Bedford St. es troba l'exterior de l'apartament de la famosa seria de TV "Friends". 


Seguim per Bleecker St. i anem fins a The Magnolia Bakery, segurament el lloc més famos de NYC de Cup Cakes. El lloc és una pastisseria normal, plena de gent treballant!! Pots agafar tu mateix la caixa i triar quina magdalena vols. Tot i que ja s'acosta l'hora de dinar, ens en demanem una cadascú, una New Years Eve i una Red Velvet Cupcake. Paguem 7,25 $ per les dues.



Mentre anem menjant la cupcake, seguim caminant cap al barri de Meatpacking District, el que més ens va agradar de NYC. En aquesta zona hi ha moltíssimes coses interessants. La que més ens agrada, és el passeig que fem per la Highline Park, una antiga via de tren alçada restaurada i convertida en un passeig súper agradable.

Des d'aquesta zona alçada, hi ha unes vistes fantàstiques dels grans gratacels de la ciutat. També ens crida molt l'atenció els blocs de disseny que trobem al llarg del camí!!! Qui pogués tenir-ne un ...


 


Desprès de la caminada, baixem al carrer i anem a dinar al Chelsea Market. D'entrada no sabíem ben bé que hi havia aquí, i la veritat és que es espectacular!!! Quin mercat. Està ple de llocs per menjar i de tots tipus. Des de llagosta bullida, a sushi, pasta, cupcakes, .... fantàstic i súper recomanable. 

Nosaltres dinem a The Lobster Place una Tuna Box (maquis de Tonyina) i un Jumbo Lobster Sushi (maquis de llagosta picant) per 24,93 $. A part també aprofitem per fer unes compres pel vespre. 

De camí cap a Times Square passem pel mític Madison Square Garden, lloc on fan els partits de basket dels New York Knicks, entre d'altres. Fem una passejada per dintre. El tema de les entrades és molt car, per tant ens quedem amb les ganes de poder veure un partit.




Aproximadament son les 2 del migdia. La nit de cap d'any és especial a tot arreu, però sobretot a Nova York. Les possibilitats son varies:

- Pagar una pasta i anar a algun restaurant que organitza un sopar "exclusiu" i que et permet sortir de l'establiment i veure com cau la famosa bola uns minuts abans. Els plans però son molt cars, sobre els 400 € per un sopar!!! Com més ben posicionat està el restaurant en qüestió, més car és el pla.

- Plantar-te ben aviat a la zona de Times Square i buscar la millor posició possible, i tenir paciència per aguantar tota una tarda/vespre sense poder-te moure, i aguantant el fred que pugui fer el dia de cap d'any a NYC. Cost: 0 $. A més, son tant animals que et tanquen amb balles i no et deixen ni sortir per anar al lavabo ni res de res!!! 

- Reservar un hotel de la zona (i això et permet tenir una targeta per entrar i sortir de la zona sense problemes). 

- A Central Park també tenen una bona proposta per aquesta nit. Fan uns focs d'artifici i és més fàcil i no hi ha tanta gent com a Times Square.

Després de descartar la primera opció, decidim agafar provisions, no veure massa aigua durant el dia i sobre les 4 de la tarda anem cap a la zona de Times Square.

Primerament hi ha un registre de bosses i motxilles! Ja se sap, son americans!!! I després, t'has de buscar el lloc que pots. Els carrers, quan queden plens, es van tancant, per tant, en funció de l'hora que hi vagis, estaràs més a prop o més lluny de la bola.

Nosaltres, finalment vam estar a 48 St., al costat de l'hotel Renaissance, i realment estàvem molt a prop!!!




La veritat és que la tarda/vespre passa més ràpid del que ens pensàvem; de totes maneres, son poques les activitats organitzades per tal d'entretenir a la gent durant tantes hores.

Destaca l'actuació de Taylor Swift i la del Coreà PSY; cada cop que sonava la seva cançó, la gent d'origen Xinés és tornava boja!!!



Càmeres a punt!!! S'acosta el gran moment!!!




Ten, nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one ... Happy New Year!!!! El petó de rigor amb la Cristina, abraçades amb els "amics" d'arreu del món que tenim pel costat i emoció, molta emoció al sentir la música del Frank Sinatra i el seu "New York, New York" ...






La festa dura molt poca estona. Al cap de mitja hora, la gent ja comença a desfilar cap a casa o hotel. Suposo que el cansament de tot el dia, fa que la gent tingui ganes de marxar ja cap a l'hotel i de descansar.


Dimarts 1 de gener: Comença un nou any i un nou dia, festiu a Nova York. 


Sortim al carrer per anar a esmorzar i la veritat és que només circulen turistes com nosaltres, i gent que va a treballar, ja que la ciutat continua oberta.

Baixem per Lexington Ave. fins a la 47th i girem a l'esquerra, fins que arribem a East River i just allà veiem el gran edifici de les Nacions Unides. Avui però, està tancat, per tant no hi podem accedir.

Agafem la 42th i anem fins a l'estació Grand Central, i agafem la línia verda del metro Downtown, fins a Canal St. Anem de nou a Chinatown. 

Un cop allà, l'elecció es correcta, ja que tothom treballa i sembla un dia normal. La veritat és que hi ha moltíssims turistes, que han decidit venir a passar el dia aquí. 

Ens desviem una mica del camí fins al veí barri de Lower East Side, i ens crida l'atenció un fantàstic edifici de color blau. És la Blue Tower, un edifici d'habitatges d'alta gamma, dissenyat per Bernard Tschumi. Una autèntica meravella.



Seguim passejant per aquest barri, però desafortunadament, aquí tot està tancat. Al ser un festiu, doncs ens perdem veure les botigues de disseny que freqüenten per la zona.

Passem per Orchard St. just pel davant del restaurant Mission Chinesse, i ja hi ha cua de gent per dinar. Com no, i això que no son ni les 12!!! La cua de gent no es de turistes, sinó de gent de Nova York. Ho vam ben encertar.

Pugem fins a Houston St. i girem a la dreta. Continuem per aquesta gran avinguda fins a Lafayette St. 



Ens tornem a endinsar de nou a Chinatown, on ara encara hi ha més gent. Aquí pots trobar de tot. Les botigues de falsificacions son molt habituals. A més, quan vas caminant, et van dient coses, com si vols rellotges, les marques, etc ...

El millor de tot, és el mercat de peix. Aquí si que tela! S'hi pot trobar de tot. No hi ha fotos perquè inclús son una mica desagradables. A més, els tenen amb unes cubetes plenes a vessar!



S'ha de dir que hi ha botigues molt xules; entre aquestes, la Cris es compra unes sabates a Michael K www.timeout.com/newyork/shopping/michael-k-1

Per deixar ja la zona, pugem per Little Italy, una zona molt maca, però molt petita. Realment ja son pocs els negocis Italians que hi ha per aquí, i son més els negocis Xinesos.


Tornem a Canal St. per agafar la línia groga del metro Uptown, que ens deixa just a Times Square. Anem a dinar al famós Dallas BBQ www.dallasbbq.com, un restaurant típicament Americà recomanat per un amic nostre. 

S'ha de dir que aquí és tot gran!!! Les hamburgueses, les begudes, les patates, els segurates, els clients, .... tot!!! Ens demanem una hamburguesa amb formatge i una amb ceba i formatge, i van acompanyades d'uns enormes plats de french fries, i la veritat és que no ens la podem acabar. Que exagerats que son. Estava bona? Si, però n'hem menjat de molt millors aquests dies, ...


En total paguem 35,91 $ sense propina.

No es d'estranyar que hi hagin tants Americans amb sobre pes!!!


I per acabar el dia, que millor que pujar al Top of the Rock, l'altre dels grans edificis de la ciutat, al Rockefeller Center www.rockefellercenter.com. L'entrada val 25 $ per persona i tenim que entrar a l'edifici entre les 4:35 pm i les 4:50 pm. Si alhora no hi som, perdem el torn!!! De mentre, passegem per les galeries subterrànies que hi ha a l'edifici.

Es molt recomanable venir aquí abans que es faci fosc, ja que des d'aquest punt, es pot veure les dues parts de Nova York. Per un cantó, veure com es fa fosc a Central Park, i de l'altre, la gran city, amb les torres dels edificis il·luminades! Es meravellós!!!


Un cop ja es fosc (les 17:30h), baixem i anem de compres. Les millors botigues estan aquí, però també n'hi ha de molt xules i no tant cares. Comprem a la Superdry, a la Diesel, Armani, North Face, Skechers, ... i els preus, molt millors que els d'aquí. A la Disney, per exemple, comprem un Mickey pel nostre estimat nebot per 15,78 $.

Un altre lloc on comprar, tot i que es de bojos, és a Macy's www.macys.com. Mai havíem vist res semblant; semblava que hi havia hagut un terratrèmol, ja que la majoria de productes estaven per terra.  

Al vespre, per sopar, anem a un restaurant Italià que hem vist i que ens ha fet molt bona pinta. És el 


Dimecres 2/01: Darrer dia a Nova York, per desgracia. Ens posem a recollir les maletes abans d'anar a esmorzar. Per acomiadar-nos, tornem a anar al Starbucks. Avui si que hi ha més activitat del normal pel carrer. Aquí ja no hi ha més festes a partir d'avui, i la gent ja torna a la seva activitat habitual. Això si, si esteu encara uns dies a Nova York, les llums i la decoració nadalenca aguanta (en la majoria dels llocs) fins el 6 de gener).

Deixem les maletes a l'hotel, i sortim caminant. Per avui no tenim cap ruta predefinida; senzillament repetirem alguns llocs que ja hem estat i que no hem tingut temps de veure profundament.

Pugem per Madison Ave. fins a la 57th, girem a la dreta i ens trobem la Niketown www.nike.com. En aquest tram de carrer hi ha les botigues més prestigioses i cares de la city, com Miu Miu, Channel, Christian Dior, ...

La botiga és espectacular,  amb 5 plantes a l'interior. Aquí aprofito per fer una de les millors compres de la setmana: el Fueldband de Nike!!! 

Continuem per la 57th fins que ens trobem Broadway, l'agafem i arribem fins a Columbus Circle, la plaça batejada en honor de Cristòfol Colom. Aquí hi ha els estudis de la Time Warner i la gran torre Trump. També hi ha l'hotel Mandarin!!! Vaja que, una zona molt luxosa.

A sota hi ha un centre comercial, que ens va molt bé per agafar una mica de calor.

Seguim per Broadway fins a la 63th i ens desviem a l'esquerra, i just davant, ens trobem l'espectacular Metropolitan Opera www.metoperafamily.org. Voltem una estona per la plaça, entrem a la botiga que hi ha amb una cantonada.

Sortim d'aquí i comencem a baixar per la 9th Ave. cap al barri de Hell's Kitchen. Aquest barri no te massa cosa turística, això si, està ple de restaurants. Arribem fins a la 47 i girem a la dreta fins a trobar el Riu Hudson. Just al davant, veiem el gran porta-avions que hi ha atracat al moll. 

Aquest gran vaixell forma part del museu Intrepid www.intrepidmuseum.org, que també permet visitar un submarí!!! Nosaltres el mirem de fora, ja que no tenim massa temps.


Tornem cap al centre, cap a Times Square.

Finalment podem pujar a les escales vermelles, ja que aquests dies estaven ocupades pel festival de cap d'any. No ens cansarem de repetir que es espectacular, que el lloc és màgic!


S'acosta l'hora de dinar, i no volem deixar escapar l'oportunitat d'anar a un dels llocs més recomanats, als fòrums, a les guies, i per amics que ja hi han estat. Ens referim al restaurant Pastis www.pastisny.com, un bistro francès situat al barri de Meatpacking.

Ens hi plantem amb el metro. No podem perdre temps!

Un cop arribem al restaurant, està a rebentar. Ens esperem una mitja hora, i finalment ens donen una bona taula, al costat de la finestra. Realment el recomanem moltíssim, ja que el menjar ens va agrada molt.

Demanem un Steak Tartar, uns Calamars i una amanida, i per acabar una deliciós pastís de poma. En total ens puja 64,78$.


Amb la panxa plena, tornem cap al centre, i d'aquí cap a l'hotel, ja que finalment, el nostre viatge ha arribat a la fi ....


A les 16:00 hores anem cap a l'hotel, agafem maletes, cridem un taxi i aquest ens porta cap a l'aeroport JFK.

A les 20:00 h surt l'avió cap a Londres, arribant puntualment a les 08:00 hores de l'endemà. Al cap d'una hora i poc més, ja agafem l'avió de tornada cap a Barcelona, arribant a les 12:20 hores i posant fi a aquest gran viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada