dissabte, 20 d’agost del 2011

Alemanya

Sortim de Girona amb Ryanair amb molta puntualitat!!! Al cap de dues horetes aterrem a l'aeroport de Memmingem. Ens va de perfecte aterrar aquí, ja que tenim pensat fer una important visita avanç d'anar a Munich.

Tenim un cotxe apunt amb Europcar www.europcar.es, ja que per fer la ruta que volem, es imprescindible. Ens agrada anar d'un lloc a l'altre.

La primera parada del dia és el castell de Neuschwanstein www.neuschwanstein.de, situat a la regió de Baviera. Aquesta meravella arquitectònica no la podem deixar escapar. Es més, un dels motius del viatge, entre d'altres coses, era per poder-lo veure.

El castell de Neuschwanstein és d'estil neoclàssic premodernista. El va fer construir el famós rei boig, Lluis II de Baviera a l'any 1866. És una recreació de la fantasia i combina diversos estils arquitectònics. La fantasia va desbordar la imaginació al punt que va servir de model a la Disney per a la seva recreació en films com “La Bella dorment” i en els seus parcs temàtics. El castell no es va arribar a acabar, ja que Luis II, va ser incapacitat en 1886 i mor ofegat pocs dies després, al costat del seu metge, a l'estany pròxim i en estranyes circumstàncies.

Es aconsellable fer la reserva per internet, així no s'ha de fer cua a les guixetes. Quedem totalment sorpresos de la gentada que hi ha. Per culpa de les cues que trobem, arribem tard (s'ha de ser una hora abans allà, ja que per pujar al castell hi ha una bona estona); al final, ens donen hora per les 5 de la tarda (dos hores després), cosa que aprofitem per menjar un enorme bratswurt en un dels nombrosos llocs que hi ha. L'entrada per visitar el castell val 12 € per persona.

Mentre ens esperem, aprofitem per voltar pel poble de Hogen-Schwangau; té molt encant, a més, està ple de botiguetes de souvenirs.


Per pujar al castell hi ha un parell d'alternatives: la primera és pujar a peu!!! La distància no es molta, però si la pendent. La segona, es agafar un autobús que et porta fins dalt; per agafar-lo, hi ha la parada quasi a la sortida del poble per la part de dalt. El preu de l'autobus és d'1,80 € per persona.


Un cop a dalt, l'autobús et deixa a Marien-Brücke. Allà, si es vol es pot anar al pont. La veritat que es totalment obligatori ja que les millors vistes del castell son d'allà. 


Després, hi ha una petita passejada de 10 minutets fins al castell. Pel camí, hi ha unes vistes espectaculars de la regio; es poden veure els petits llacs que hi ha al costat, i també l'altre castell conegut de la zona que rep el nom del poble, el Hohenschwangau.



Un cop arribem al castell, ens em d'esperar a que ens toqui el torn, ja que la visita sempre es guiada. Per dintre el castell està molt bé, amb unes estances molt grans i molt cuidades, respectant tots els petits detalls. 

La visita dura aproximadament una hora. Després, per tornar al cotxe, es pot fer el camí invers fins a la parada d'autobus, o ve baixar a peu. La baixada a peu es fa molt ràpida, i a més, està bé ja que passes enmig d'uns boscos molt grans.

Un cop al cotxe, i quan ja ens allunyem de la zona, fem una parada per poder tirar un parell de fotos més del castell des de la llunyania.


Una de les coses que ens quedem amb les ganes de fer, és passar-nos pel poble de Fussen. A diferents llocs havíem vist que el poble estava molt bé, però al anar tant tard, doncs no tenim temps.

Marxem cap a Munich. La carretera que ens porta cap allà és coneguda com a la ruta romàntica. Aquesta ruta uneix les ciutats dWürzburg i Fussen.

Al capvespre arribem a Munich i amb el GPS anem directe a l'hotel Lux www.hotel-lux-muenchen.de. Aquest està situat totalment al centre, a pocs metres de la famosa plaça Marienplatz i també a res de la zona del Hofbräuhaus. L'hotel està bé, habitació còmode i amplia, això si, amb un bany una mica petit. Just a sota, hi ha el restaurant, que es on ens serveixen els deliciosos esmorzars.


Per sopar, com no, tenim que provar el famós restaurant Hofbräuhaus www.hofbraeuhaus.de que abans comentava. Com deia, està molt a prop de l'hotel, en una zona peatonal amb molt encant. Una placeta plena taules de diferents locals ambienten el carrer. 

Al Hofbräuhaus es on van tots els turistes, està clar, però s'ha de provar. El local es enorme, per tant, es fàcil trobar una taula; hi ha el menjador principal, amb músics tradicionals i tot, i també un gran pati interior, especialment pels fumadors; a part, al primer pis també hi ha altres sales.

Lo bo del lloc es que hi ha gent de tot arreu; al costat, una taula de Coreans, a l'altre unes noies Angleses  i a l'altre costat, uns avis de Munich, i això si, tothom, amb la gerra de mig litre o de litre.

La cervesa però, no es tant forta com la d'aquí, més suau es podria dir, ara clar, a la que en portes 3 o 4, la cosa ja canvia.


El menjar no es res de l'altre món; salsitxes, trossos enormes de carn, bacó, i tot acompanyat per patates bullides, o al forn o com siguin. Per poder consultar el menú us deixem el següent link a la seva pàgina www.hofbraeuhaus.de/de/00/speisekarte_standard_en.pdf. El preu per sopar i veure cervesa no es pas massa car.

Al arribar no cal esperar a que et col·loquin a alguna taula, sinó que t'has d'asseure tu mateix allà on hi hagi lloc i ja passaran les cambreres (amb els seus vestits tradicionals) a demanar-te el que vols.


La veritat és que es un lloc amb molta història. Es tracta d'un restaurant inaugurat l'any 1589 per ordre de Wilhelm V, duc de Bavaria, que volia tenir la seva pròpia cerveseria a la ciutat de Munich.



Per tant, es una molt bona opció per començar a aclimatar-se a l'ambient de Munich.

L'endemà al matí, després de fer un bon esmorzar al restaurant de l'hotel, sortim per començar a conèixer la ciutat de Munich. 

El primer lloc on parem és als Englischer Garten (jardins anglesos). Situat al nord-est de la capital bavaresa és més extens fins i tot que Central Park de Nova York.

És un parc públic i d'accés totalment lliure, i és una de les atraccions turístiques més importants de la ciutat. Al centre, hi ha el Monopteros, un temple rodó d'estil grec situat sobre un petit turó al centre del parc.

Continuant pel parc, arribem a la Torre de Xina www.chinaturm.de. Just sota de la torre, hi ha una gran esplanada plena de taules, i aquesta és una de les preferides pels Muniquesos, que venen en massa quan surten de treballar i s'instal·len aquí a prendre les cerveses i xerrar amb els amics. Quan nosaltres hi passem encara es massa aviat, per tant, està totalment buit.

Un altre punt imprescindible si es visita la ciutat de Munich, es el seu espectacular estadi, l'Allianz Arena. Està situat al barri de Fröttmaning, una mica al nord de Munich, a uns 15 minuts del centre. Com que tenim cotxe, ens hi arribem a veure'l. 

Els equips de futbol que hi juguen com a local són el FC Bayern München i el TSV 1860 München, que anteriorment ho feien a l'Estadi Olímpic de Munic.

L'Allianz Arena és conegut popularment amb el nom de Schlauchboot (pot inflable) per la seva forma.  El millor però d'aquest cap, es que segons l'equip que juga de local, l'estadi canvia totalment la tonalitat de colors, passant del vermell al blau.


Sortint d'aquí i aprofitant que anem en cotxe, ens passem per la espectacular i moderna seu de la BMW www.bmw-welt.com. L'arquitectura del edifici principal es espectacular, sobresortint l'entrada, on a la part superior, hi poden aterrar helicòpters. 

Està obert cada dia de 9 a 18 hores, i l'entrada es gratuita: per visitar el museu, està obert cada dia excepte els dilluns i l'entrada costa entre 5 i 7 € segons l'exposició que hi ha. Val la pena fer-hi una visita, i més, si sou amants dels cotxes. Hi ha un gran pàrquing per deixar el cotxe just a sota.


Deixem les coses modernes i anem a lo clàssic. La següent parada és el Nymphenburg Palace www.schloesser.bayern.de és un dels atractius turístics de la ciutat de Munich que més crida l'atenció gràcies a la seva gran extravagància i ampli luxe.

Situat al districte del mateix nom, el Palau de Nymphenburg és un dels llocs més exclusius i tranquils de la capital alemanya i està compost per nombroses edificacions que es conserven en perfecte estat.


Sortint d'aquí anem ja cap al centre. Hem passat tot el matí recorrent les principals atraccions turístiques de les afores de Munich, i ara volem veure les del centre de la ciutat. Un cop hem deixat el cotxe, anem cap al viktualienmarkt 

El mercat té una superfície molt grani en ell, els venedors ofereixen flors, fruites exòtiques, caça, carn d'aus, espècies, formatge, peix, sucs i altres productes. Els llocs del Viktualienmarkt obren de dilluns a dissabte. Al mercat es molt bo, ja que hi ha tants muniquesos com turistes. Busquem un lloc per dinar; ni ha la tira per triar. Per la beguda, has d'anar també a un quiosc que hi ha al mig de la plaça i fer cua. Es impressionant els litres de cervesa que es poden arribar a veure amb una estona.


Un cop tens el menjar i la cervesa, es busca lloc en alguna de les moltes taules que hi ha a la plaça, i t'assentes allà. Compartir taula es la cosa més normal del món.


Després de dinar, voltem per la part antiga de la ciutat. El primer punt de parada i segurament el més important de la ciutat és la plaça de MarienPlatz. El Glockenspiel és el rellotge que hi ha a la plaça, a l'edifici del nou ajuntament (Neues Rathaus); casa hora, aquest fa unes campanades on la gent s'hi aplega per poder captar la instantània.



Caminem per la gran avinguda Oberanger fins a Sendlinger Tor. Aquesta torre és una porta de la ciutat a l'extrem sud de la zona del casc antic

La porta està flanquejada per dues torres medievals. Forma part de les tres portes de les muralles medievals de Munich, juntament amb Isartor i Karlstor.



Després baixem de nou al centre pel carrer comercial Sendlinger i empalmem amb Neuhauser. Seguint el carrer arribem fins a una altre de les portes de la ciutat, la Karstor. Unes fons donen gràcia a la plaça.

Un parell de carrers que també estan molt bé per passejar, i en els que hi ha la tira de botigues xules i llocs per prendre algo, son els Theatinerstraße i el Residenzstraße. Els dos van a parar al meteix lloc, al Feldherrnhalle, un altre dels monuments que val la pena veure



Just al costat, hi ha l'entrada dels elegants jardins Hofgarten, i el palau Bayerische Staatskanzlei. 

Sobre les 8 i mitja es comença a fer de nit. Parem per prendre una cerveseta, així fem temps abans d'anar a sopar. Avui sopem a un restaurant Japonés, el Shoya www.shoya-group.de, situat a la mateixa plaça on hi ha el Hofbräuhaus. Tot i que al vespre fa una mica de fred, sopem a la terrassa.

La veritat es que mengem fantàsticament bé, molt recomanable; uns makis de tempura exquisits. El preu, per ser un Japonès, tampoc es massa elevat.



Ens llevem el dia següent i marxem a passar el matí fora de Munich. El fet de tenir el cotxe ens permet fer aquestes coses.

A una horeta de Munich hi ha un dels destins d'hivern preferits i més coneguts per la gent, Garmisch-Partenkirchen www.gapa.de. Pel camí, passem per l'autopista ja que preferim arribar-hi aviat. De totes maneres, al arribar-hi, vem fer una bona estona de cua, ja que està molt propera a la frontera amb Àustria i les vies d'entrada al poble, es queden col·lapsades. 

El poble es famós ja que el primer dia de l'any, si fan els salts d'esquí. En les imatges podem veure la gran plataforma de salt. El dia que ens fa es fantàstic.


Garmisch i Partenkirchen foren dues ciutats separades durant molts segles, i a dia d'avui encara mantenen força diferències en la identitat. 

Les poblacions de Garmisch i Partenkirchen van romandre separades fins que els seus respectius alcaldes es van veure forçats per Adolf Hitler a unir el seu mercat l'any 1935 en previsió de la realització dels Jocs Olímpics d'hivern de 1936. Avui en dia Garmisch és la part moderna de la ciutat mentre Partenkirchen ofereix encara força restes del passat, especialment destacat pels seus carrers amb llambordes.

Nosaltres vem estar a les dos parts; o sigui, hi ha com dos centres, un més modern i l'altre més antic. El de Garmisch ens agrada molt més, ja que es espectacular l'arquitectura d'algunes cases. 


Com que el dia està tant obert, ens assentem una estona per disfrutar del poble a una casa molt guapa http://restaurant-isis-goldener-engel.de, i al cap d'una estona anem a menjar uns talls de pizza al carrer principal de Garmisch.


Després de dinar anem a la part de Partenkirchen, per poder veure la diferència que hi ha entre les dues parts i si, tot i que també ho tenen molt ben arreglat tot, es més maca l'altra part.

Com que encara tenim temps, agafem el cotxe i anem cap a Mittenwald www.mittenwald.de, un poblet petit que hi ha encara més a tocar Àustria. Aquest lloc també té molt encant. La zona peatonal està molt ben arreglada i si pot trobar aparcament sense dificultat. La veritat és que aquest lloc sembla ideal per passar-hi uns dies de vacances, rodejats de grans muntanyes, alts miradors i esplanades.


Ja de tornada a Munich, cap a la tarda, seguim descobrint nous llocs. Caminem per la Ludwigstraße i passem per davant de la Universitat de Munich www.uni-muenchen.de. Just al costat hi ha una plaça amb un arc de triomf, la Leopoldstraße. 

Tornem enrere, i ens quedem al bar de la plaça de la universitat. Aquí hi tenen muntat un xiringuito amb sorra de platja i musiqueta ambient sonant espectacular. El mojito baixa súper bé.


Al vespre sopem al Hugo's www.hugos-pizza.de, una pizzeria lounge, amb molt ambient. Costa una mica de trobar, però val molt la pena, per tot. El menjar està molt bo, l'ambient selecte, la música una mica cutre (segons els gustos) i el preu, força bo.

L'endemà al matí ja deixem Munich. De camí a Àustria però, fem una parada en un gran llac que ens trobem de camí, el Chiemsee. La veritat es que no ens agrada massa; potser no hem sabut trobar la zona ideal, ja que sembla una mica cutre tot plegat.


Al mig del llac hi ha una parell d'illes, la Chiemsee i la Frauenchiemsee. A la primera de les illes, hi ha el gran palau Schloßpark Herrenchiemsee www.herrenchiemsee.de, un palau senyorial inspirat amb el Palau de Versalles, i a la més petita, hi ha un monestir franciscà www.frauenwoerth.de. Si pot arribar amb barco des de Prien am Chiemsee.


Continuem el nostre viatge i fem una nova parada al llac Konigssee www.koenigssee.com. Per arribar-hi seguim l'autopista i ens desviem al trencall de Berchtergaden. És un llac allargatenvoltat d'altes muntanyesque li donen l'aparença d'un fiord

Per arribar al llac, hi ha un poblet amb molt encant, totalment adoquinat, i amb un gran pàrquing. El poble està ple de restaurants i botiguetes per comprar productes típics. Inclús hi ha un McDonal's!!!




A la tarda, després de dinar un bratswurt en una de les paredetes del carrer, sortim de Konigsee en direcció a Kehlsteinhaus.

Una excursió que ens quedem amb les ganes de fer, és anar Kehlsteinhaus www.kehlsteinhaus.com (el Niu de les àguiles); això és un xalet que està prop del poble de Berchtesgaden i que va pertànyer a Adolf Hitler. Una de les coses que més em criden l'atenció és l'altura: la casa es troba a 1.834 metres. 

Per arribar allà, des del poble de Berchtesgaden surt una carretera que ja ho indica. La carretera que puja es molt dreta i empinada. Un cop dalt, s'ha de deixar el cotxe i agafar un autobus, ja que no podem seguir. Malauradament, hem arribat tard, i ja no surten més autobusos, i la distància per anar-hi a peu és massa llarga. 

La casa està avui en dia convertida en un restaurant, i el més interessant són les vistes que hi ha des de la zona. Però allà es pot aprofitar per menjar, fer una passejada pels voltants, comprar alguns records, veure una exposició que hi ha sobre la història de la casa, des de la construcció, fins a com va ser ocupat després de la guerra pels aliats, etc.

Finalment anem cap a Salzburg. No hi ha massa distància, uns 20 minutets.

2 comentaris:

  1. Acabo de conèixer el vostre blog i a partir d'ara ja teniu una seguidora més!! Fa forces anys també vaig estar a Munich i vaig visitar el castell de Neuchwanstein. M'ha portat molts bons records llegir la vostra entrada. Jo també tinc un blog de viatges al que us convido a passar i a formar-ne part si us agrada...

    Una abraçada!!

    Per cert el blog es: www.diarioviajekiana.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Hola!!!
    Moltes gràcies per llegir el nostre blog; com tu, nosaltres també som amants de viatjar i dels blogs de viatges i ara mateix et seguirem; la millor manera d'aprendre dels llocs a visitar es llegint a altres persones que hi hagin estat anteriorment i que expliquin les seves vivències; a més, pel que he vist, també expliques amb tot detall les rutes que vas fent!!!

    Salut i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina