dijous, 7 de juliol del 2011

Illes Balears

Divendres, 1 de Juliol: Vem arribar a l'aeroport d'Eivissa a les 16:35. Com que ja es la 5 vegada que venim a l'illa, ho coneixem bastant bé tot. Anem a recollir el cotxe de lloguer i anem cap a l'hotel per tal de deixar les maletes.

La carretera que va cap a Sant Miquel està totalment en obres i el trànsit es bastant intens; l'hotel Ca Na Xica està una mica amagat i costa trobar la primera vegada www.canaxica.com/.



L'hotel es una antiga finca reformada totalment en un meravellós hotel rural; tots els detalls estan molt ben cuidats i els serveis també estan molt bé. Al haver-hi poques habitacions, es el lloc ideal per relaxar-se i descansar.

Després de fer un bany a la súper piscina, ens canviem i anem cap a la Cala Benirràs, per veure la posta de sol. Des d'aquesta cala, hi ha segurament la millor visió. A més, no hi ha tanta gent com al Cafè del Mar de Sant Antoni i sincerament, és molt millor.



Un cop ja es fa fosc, anem cap a d'Eivissa. Com sempre costa molt aparcar!!!  Comencem a voltar pels carrers petits i adoquinats de la part vella, tot mirant botigues i l'estranya gent que hi circula; Eivissa és val tot, absolutament tot: pentinats estrambòtics, vestits de tota mena, tatuatges .... 

Per sopar anem a Dalt Vila i sopem al primer restaurant que hi ha just arribar a dalt. Ens agrada i s'hi menja molt bé. El tracte és bo i el preu es permissible. 

Dissabte, 2 de Juliol: Ens llevem aviat, prenem un deliciós esmorzar al hotel, i sortim a buscar alguna cala que no haguem estat mai cap a la part nord de l'illa.

Seguint una carretera estreta i no massa ben asfaltada, veiem que anem resseguint la costa, però no trobem la manera de veure cap caleta. Suposem que la solució és deixar el cotxe i començar a caminar, però com no estem massa segurs, anem tirant.

Al final acabem a Cala Salada!!! De fet, l'illa d'Eivissa no es massa gran i en un moment, i al no haver massa transit per aquella zona, ens plantem al cantó de Sant Antoni.

Cala Salada és preciosa; una aigua neta i clara, color turquesa; una de les més maques de l'illa pel nostre gust.



Al migdia, després de fer una bona tanda de sol, canviem de zona i anem fins a Cala Compte, i aprofitem per menjar quelcom; unes sardinetes i una amanida, acompanyat d'una cervesa ben fresca.

Intentem trobar un forat a la caleta, i per sort una gent marxa, cosa que aprofitem per deixar les nostres tovalloles.

Després d'uns banys, anem a l'hotel i ens relaxem una estona a la piscina. 

Per sopar, em reservat un lloc que no hem anat mai, el Bambuda www.bambuddha.com/



Primerament, sinó es fa reserva, ho no sopes o ho fas a partir de la una de la nit. El local es espectacular, amb una decoració oriental i amb un jardí que ofereix una àmplia varietat de receptes de fusió moderna. La cuina és una barreja entre mediterrània i asiàtica. Molt recomanable. 

Diumenge, 3 de Juliol: El dia s'ha llevat ben tapat. Ni rastre del sol. Amb la calma que no es habitual, esmorzem tranquil·lament. La idea és fer algo diferent, passejar per llocs que no ho fem normalment.

Anem a Eivissa, i voltem per la zona del port, pràcticament buida; ni rastre de la gent de la nit, només alguns veïns i altre gent com nosaltres amb ganes de passejar relaxadament pel port.

Al migdia tenim taula reservada a S'espartà, un restaurant que es troba entre Sant Josep i Cala Tarida. Ja hi havíem anat anteriorment també, però és que el que fan es boníssim. Nosaltres demanem un bullit de peix amb l'arròs a banda.



L'únic problema que té aquest plat es que et deixa rebotit durant tot el dia!!! tant, que al vespre no tenim ni gana.

A la tarda, ens passem per la Cala Jondal, per veure l'ambient del Blue Marlin www.bluemarlinibiza.com/. El lloc està bé, però no es massa recomanable. Els preus son súper alts i l'ambient, una mica massa de guais!!!


Al vespre, un parell de copetes de vi a dalt vila, xerrant i observant la gent que passeja. Donem tota la volta al castell, per agafar gana, però ni d'aquesta manera ens ve.

Dilluns, 4 de Juliol: Darrer dia; al vespre marxem cap a casa. Seguint la rutina habitual, esmorzem, paguem i ens acomiadem de la Margarita, la propietària del gran establiment. 

Abans de marxar, la Margarita ens recomana un parell de caletes per la zona de Sant Joan i Santa Eulària des Riu: una és la Cala Sol d'en Serra i l'altre és Cala Boix.



Pel que fa a la primera, la cala Sol d'en Serra, dir que pertany al municipi de Sant Joan i que dista uns trenta quilòmetres d'Eivissa. Hi ha varies maneres d'arribar-hi; si accediu per la zona de Portinatx, s'arriba a un trencall molt ben senyalitzat en el qual s'accedeix a una pista de terra. També s'hi pot arribar des de Sant Joan agafant la carretera nord. 


Com en totes les platges del municipi, és recomanable l'ús del cotxe a causa dels desnivells que presenta la carretera


Per últim comentar que l'estiu passat, al juliol del 2010, la cantant Kylie Minogue fa fer la presentació del ser nou disc "Aphrodite" en aquesta caleta.

Nosaltres anem a la segona. Descobrir Cala Boix va ser una agradable sorpresa; s'hi arriba travessant Sant Carles; hi ha dos cales, i  ambdues cales estan ben indicades seguint en direcció nordCala Boix és una cala de dimensions considerables amb sorra fosca i algunes roques al costat de la sorra, situada sota uns escarpats penya-segatsA la mateixa platja, hi ha un petit xiringuito amb uns banys una mica cutres.




Al migdia, agafem el cotxe i travessem tota l'illa, fins a Es Torrent www.estorrent.net; allà hi tenim reservada una taula per dinar i un súper peixet!!!! Es imprescindible fer la reserva uns dies abans, i com a dada curiosa, al moment de reservar ja et demanen que vols menjar!!!!

Ens estirem a les hamaques una estona per pair el dinar, ens distraiem mirant com s'ho fan els surfistes per aixecar-se sobre les oles, i sobre les 7 de la tarda, marxem, ja que tenim que tornar el cotxe i tornar cap a casa.




Quina gran illa ...


Per poder consultar cales o platges d'Eivissa, us deixo aquesta web que esta molt bé www.ibiza.travel/ca/playas.php.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada