dijous, 12 de maig del 2011

Principat d'Andorra


Andorra ens ofereix una gran varietat de itineraris per fer a peu o caminant per a tots els nivells; hi ha itineraris a moltes de les parròquies del principat. 
Una bona idea és parar-se a esmorzar a la Fleca Font d'Ordino, un bon lloc per agafar forces; tenen una amplia varietat de productes.
De camí cap als llacs, fem una petita parada un cop passat el poble del Serrat; hi ha una zona amb una font i unes graelles ideals per fer-hi un bon dinar.


Aquest llacs estan situats dins la parròquia d’Ordino i el punt de sortida del camí esta situat al darrera del restaurant la Coma del Forat, a les pistes d’esquí Ordino-Arcalís. L'alçada és de 2.200 metres.
   

L'ascens cap al primer llac anomenat Estany Primer, és fàcil i apte per a la majoria de gent. Es una caminada d'una mitja hora amb no massa desnivell ni cap tipus de dificultat d'escalada. La majoria de gent és queda aquí. 

Un cop som al primer llac, trobem indicacions com les que podem veure a la foto. També en alguna zona més obaga encara hi podrem trobar restes de la neu caiguda durant el hivern.




El segon llac el vorejarem per la costa de l’Estany del Mig, cota 2280 metres.


Finalment arribarem al punt més elevat que es troba just damunt del tercer llac, cota 2.500 metres.  


Si es vol fer el cim, s'ha d'anar ben preparat ja que la pendent que hi ha es força considerable, al igual que el desnivell. Nosaltres no fem el cim, aquesta vegada.


Des d’aquí tindrem unes vistes impressionants sobre el llac de Més Amunt.


Per baixar ho pots fer pel mateix lloc on hem pujat o ve agafar algun altre camí. Segons l'època de l'any en la que es fa l'excursió, podrem trobar isards o cavalls pasturant. 



Amb aquesta volta podrem gaudir d’unes vistes sobre els llacs impressionants però també gaudirem de les vistes de les muntanyes que envolten els llacs; aquests llacs estan envoltats per la Serra de Tristaina que fa de frontera natural entre Andorra i França. 

Es possible creuar d’un país a l’altre per algun dels dos ports que hi ha a la serra: el Port de Tristaina i el Port de l’Arbella.



Si estem a Andorra durant l’estiu no podem deixar de fer aquesta excursió ja que a part de gaudir d’un espai natural fantàstic farem exercici alhora que gaudirem de la natura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada