diumenge, 27 de juliol del 2008

New Zealand


Vem sortir de Barcelona a les 13:30 del dia 06/07/08 direcció London. Quatre horetes despres, agafàvem un avió de Air New Zealand direcció Auckland via Hong Kong. El vol va anar molt bé; això si, es fa bastant pesat.
A Auckland vam arribar el dimarts dia 08/07/08 al matí, a les 7:30. Els aeroports allà son molt moders, tenen terminal nacional i internacional i moure't per allà es bastant fàcil.

Just arribar allà ens vem trobar amb la diferència climàtica!!! A Barcelona estavem a 28 º mentre que aAuckland només a 6º. Vem llogar un cotxe a l'empresa Budget www.budget.com. Normalment et donen cotxes llargs i preparats pel que et puguis trobar.

Conduir per la dreta es tot un repte. La veritat es que la primera horeta que portes el cotxe es fa una mica extranya, però un cop li agafes el truc, es com aquí.

L'aeroport queda a uns 20 minuts d'Auckland; aquesta ciutat es la quarta més gran del món en extenció de terreny; les cases son baixes (tret del centre). Amb l'ajuda d'un planol que vem agafar a l'aeroport vem anar a parar al hotel que teniem reservat; www.rendezvoushotels.com/auckland Aquest està molt centric, just al costat del Sky City Tower www.skycityauckland.co.nz, zona plena de restaurant www.bellota.co.nz i botigues.



Ens vem passar el dia voltant pel centre de la city, destacant sobretot la zona del Port. El mig dia, tot i ser hivern, son càlids. La temperatura està sobre els 13/16 º per tant s'aguanta molt bé. 

























Per la tarda, ja no podiem més; el cansanci del viatge estava començant a arribar!!

El dimecres, dia 9 de Juliol, ens vem llevar aviat ja que teníem que fer bastants kilometres. Teníem que anar a Rotorua, però abans volíem anar a les coves de Waitomo www.waitomo.com/.

La carretera es fantàstica, plena de valls verdes ocupades per milers d'ovelles. La zona de Waitomo està plena de coves. En vem visitar dues, Ruakuri Cave, i la mundialment famosa Waitomo Glowworm Caves. La visita a les dues coves dura unes 3 hores.


La primera està bé ja que et permeten tirar fotos. La segona es un espectacle de llum. L'única cosa que ens fa faltar va ser practicar el Blackwater Rafting. Quina llàstima!!!



Sortint d'aquí vem fer una horeta més de cotxe fins arribar a Rotorua. Aquest punt és un dels més visitats de l'illa nord ja que té moltissimes activitats per pràcticar. Estavem allotjats en un B&B www.akahu.co.nz/. 100% recomanable!!! Les vistes del llac són fantàstiques i l'hospitalitat de la familia que viu allà es d'admirar.

Dijous dia 10: A Rotorua el millor es llevar-se aviat perque hi ha molt a fer; per començar vem fer una visita al museu www.rotoruamuseum.co.nz/, desprès visita obligada a Te Puia www.nzmaori.co.nz/ per descrubrir com es la cultura Maori i per veure espectaculars geysers; només hi ha un inconvenient; la pudor que fa la zona és terrible!!!



Sortint d'aquí vem anar al Skyline Skyrides www.skylineskyrides.co.nz/rotorua/; primer de tot ens vem atrevir a tirar-nos al Sky Swing (una tirolina brutal), desprès vem dinar (no recomanable perquè és car i no esta massa bé) i desprès vem fer una baixadeta al Luge.


Sense temps per gaudir l'ùltima baixadeta del luge, vem sortir corrents ja que teniem més activitats que fer;www.agrodome.co.nz/ El show de les ovelles!!! es una cosa única veure com esquilen a una ovella, donen de mamar uns xaiets petits, veus gossos cuidadors d'ovelles... totalment per guiris (com nosaltres) però molt recomanable.


Sortint d'aquí vem donar una volteta pel centre de Rotorua; les botigues tanquen molt d'hora, per tant vem acabar fent una cerveseta al the Pig & Whistle.

Quan es va fer fosc, teníem ganes de fer-nos un bany i vem anar al Polynesian Spa www.polynesianspa.co.nz/. Tenen uns horaris molt bons ja que tanquen tard. Crec que no hi ha millor manera d'acabar el dia; son un conjunt de piscines d'aigua termal; ni ha de grans, de privades, d'aigua freda ...

Divendres dia 11: Ens llevem aviat al matí ja que a les 9 ens surt l'avió cap a Queenstown. Desprès de despedir-nos del Nigel Crean sortim cap a l'aeroport.

L'avió fa escala a Christchurch i arriba a Queenstown sobre les 12:30. La nostra primera impresió es molt bona; fa fred (la temperatura era entre els 2/5º, les muntanyes estan nevades, i es respira un ambient molt bo. Agafem un altre cotxe i anem en busca del lloc on estarem instal·lats els propers tres dies www.thedairy.co.nz/y.co.nz/y.co.nz/.


Queenstown és sens dubte de lo millor de New Zealand; tot o quasi tot està enfocat als esports d'aventura; està ple de botigues, bodegues, restaurants, pubs, centres d'informació d'activitats, ... i tot això acompanyat d'un enorme llac al costat i de les muntanyes ven nevades... total que vem aprofitar la tarda per voltar pel poble i anar al Skylines Gondola de Queenstown  www.skyline.co.nz/ on les vistes son realment espectaculars.


A Queenstown hi ha molt bons restaurants per sopar; aquí en deixo alguns dels que vem anar:
The bathhouse www.bathhouse.co.nz, The Cow www.thecowrestaurant.co.nz, Boardwalk Seafood www.boardwalk.net.nz, Dux de lux www.thedux.co.nz, Prime www.primerestaurant.co.nz i per últim 19th www.pier19.co.nz.
Dissabte dia 12: Vem agafar el cotxe i vem anar cap a Coronet Peak www.nzski.com/mountain.jsp?site=coronetpeak; aquesta estació d'esquí està a 10 minuts de Queenstown. La carretera per anar-hi esta bastant arreglada, tot i que vem tindre que posar cadenes perque havia nevat la nit anterior.
El temps ens va acompanyar bastant i el sol apareixia bastant sovint. Allà pots llogar tot el material d'esquí, inclús els pantalons, guans, ... tot.

Jo vaig aprofitar per esquiar casi quatre horetes; les pistes tenien una quantitat de neu bestial!!! I desde la part alta de l'estació, hi havia una vista espectacular; es veia tota la vall, amb els seus llacs, les muntanyes nevades ... i de fons Queenstown i altres poblets petits.
A la tarda vem anar a Arrowtown www.arrowtown.org.nz/; és un poble que hi ha a uns 15 minuts de Queenstown famós perquè fa anys hi havia molts buscadors d'or; ara és un poble totalment turístic i la veritat és que no té res d'especial.



Diumenge dia 13: Males noticies, no podem anar a Milford Sound; els temps ens va jugar una mala passada. El dia anterior tampoc hi havíem pogut anar, per això vem anar a esquiar. Hi ha dos maneres d'anar-hi: 13 hores amb autocar (anava - visita - tornada) o 2 amb avioneta. I clar, nosaltres anavem confiats de poder-hi anar amb aquest últim mitja i no va ser possible; el temps a Fiorland és molt variable (sobretot a l'hivern) i a la mínima no volen ... per tant, ens ha quedat pendent per la pròxima vegada.


Ja que no podiem anar allà, vem buscar altres coses a fer; El shotover Jet va ser el nostre proxim desafiament www.shotoverjet.com/.


L'únic inconvenient és que era un matí fred i que l'aigua també estava molt freda!!! És una aventura molt recomanable ja que la velocitat que agafen les lanxes és espectacular!!! Et venen un video després i lògicament, el vem comprar.

Desprès vem tornar al poble i fem aprofitar per agafar un vaixell que feia un recorregut pel llac Wakatipu; TSS Earnslaw Steamship et portava a l'altre canto, on hi havia una granja Walter Peak High Country www.realjourneys.co.nz/Main/TSSEarnslaw_WP/. Ja cap al tard, vem poder veure l'afició dels neozelandesos amb els All Blacks ja que jugaven un partit per la TV. La Haka, el seu crit de guerra és espectacular; s'hem va posar la pell de gallina!!!

Dilluns dia 14: Vem agafar el cotxe ven aviat ja que teníem que fer uns quants quilometres; anavem cap al Fox Glacier. De camí vem passar per Wanaka, on també hi ha un llac enorme entre altres coses. Es un poblet semblant a Queenstown ja que també hi ha restaurants, bars i alguna botigueta. Això si, és molt més petit.


La carretera que porta cap als glaciars es segurament la millor que vem fer. La natura que envolta aquella zona es majestuosa. Està ple de cascades d'aigua, boscos frondossos, ponts de pel·licula ... a més la climatologia encara la va fer més emocionant.


A Haast vem parar a posar gasolina; s'ha d'anar amb compte perque les distàncies son llargues i tampoc hi ha moltes gasolineres!!! D'aquí cap a Fox Glacier passem pel costat de la platja. I per fi, sobre les 16 h vem arribar. El poble es molt petit, quatre cases, un parell de restaurants i alguns B&B. El nostre està molt bé www.weheka.co.nz/. Vem aprofitar la tarda per veure les fotos que havíem tirat fins el moment i per relaxar-nos una mica ja que l'endemà visitàvem el glaciar.


Dimarts dia 15: Per visitar el glaciar www.foxguides.co.nz/ hi ha varies alternatives i varis nivells; el recomanable es el Fox Trot (excursió desde sota fins al mig del glaciar i dura 4 hores i la veritat es que es una mica dura!!!) Nosaltres vem anar-hi a les 13:30h ja que al matí feia bastant fred.


Per tant, per pasar l'estona del matí vem visitar el Lake Matheson; la caminada es d'una horeta i mitja. Les vistes del llac són fantàstiques, per tant es molt recomanable fer-lo.

Pel que fa a la visita del Glaciar es 100% recomanable fer-la; la pujada es forta però el sherpa va fent parades. Un cop al punt mig, et donen l'equipació (crampons i pals) per poder trepitjar el gel sense perill de relliscar. Sens dubte, és una experiència irrepetible!!!


Dimarts dia 16: Sortim de Fox Glacier destí Christchurch. El camí es llarg per tant anem fent parades. La primera és al glacier Franz Josef, molt proper al que nosaltres vem visitar. La segona parada és a Hokitika www.hokitika.org/ lloc d'estiueig ja que és poble de platja.

A partir d'aquí vem agafar la carretera que passava per Arthur's Pass lloc on vem fer la tercera parada; aquesta zona es on es va rodar el Senyor dels Anyells www.apinfo.co.nz/. Es important consultar l'estat de les carreteres ja que ens podem trobar que estigui tot nevat.


A la tarda vem arribar a Christchurch i vem anar directament a buscar el nostre allotjament www.charlotte-jane.co.nz/. Abans d'anar a sopar vem voltar per la ciutat. El centre descata la plaça on hi ha la majestuosa catedral. Un tramvia recorra la ciutat pels llocs més turístics. Per sopar vem anar a un restaurant español www.pedrosrestaurant.co.nz/ on vem poder disfrutar del bon menjar.
Dimecres dia 17: Avui tocava fer una excursió a Kaikoura, per veure les ballenes i els delfins.
Amb dos horetes ens vem plantar a Kaikoura www.whalewatch.co.nz/.

L'excursió dura unes tres hores i vem poder veure varies ballenes i també alguns delfins, llàstima que el dia no ens acompanyava massa.


Vem dinar al poble, vem donar una petita volta i vem tornar cap a Christchurch. De camí per la costa vem veure foques!!!!

Dijous dia 18: Avui era el nostre últim dia!!! Per desgracia ja marxavem de New Zealand. Vem aprofitar el matí per visitar el Christchurch Botanic Garden i per donar una última volta pel centre de la ciutat. A les 15:30h ens surtia l'avió cap a Auckland. I a les 19h ens surtia l'avió cap a Pappette, Tahití.

Aquest ja serà un altre viatge ...

2 comentaris:

  1. Que bonic Nova Zelanda!!!! Acabo de descobrir el vostre blog i aquesta entrada no ha fet més que recordar-me el nostre viatge per aquelles boniques terres!! Que per cert, vam tenir la mateixa "sort" que vosaltres amb el Milford... una llàstima, però a canvi vam gaudir del Doubtful Sound que d'altra manera, segur que no haguéssim visitat!!

    Molts bons viatges parella!

    Txell i Xavi
    estemdevacances.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola nois, doncs quina alegria que ens fa que uns bloggers com vosaltres hageu descobert el nostre blog!!!

      La veritat és que Nova Zelanda és lo màxim! Recomanaria a tothom qui pogués, que hi anés alguna vegada i que viatgés per les dues illes.

      Per cert, ja teniu dos nous seguidors al vostre blog! Ja m'estic mirant Vietnam i Cambodja, doncs aquest setembre/octubre hi anirem!!

      Felicitats...

      Elimina