dimarts, 25 d’abril del 2006

Catalunya - Costa Brava

Aquesta és la primera escapada que fem junts. Per ser la primera, la prepara la Cris, per tant, jo desconec al 100% que farem i a on anirem.

Sortim de Manresa el divendres dia 21, sobre les 18 hores, i anem cap al nord de Catalunya, concretament cap a la Costa Brava. Allà, el nostre primer destí és anar a l'hotel. La Cris ha reservat un d'aquests que tant li agraden, i que ella anomena, hotels amb encant. L'hotel en qüestió és l'hotel de la moneda www.hoteldelamoneda.com, situat a Castelló d'Empúries.


Per arribar-hi estem al voltant de dues hores ben bones. Deixem les maletes a l'hotel i sortim cap a Empuriabrava. L'hotel per cert, és espectacular. La gran habitació i el gran bany ens agraden molt. A més, el bany disposa d'una gran banyera!!!

Allà donem una volta pels carrers i més tard deixem el cotxe i passegem pel costat dels canals. Sopem allà mateix.

El dissabte, la Cris ha preparat una ruta per tal de que jo visiti alguns dels típics llocs de la costa brava. L'esmorzar a l'hotel és molt correcte, amb un bon pa amb embotit.

Sortim, agafem el cotxe i anem fins a Llançà www.llanca.net, municipi de l'Alt Empordà. Anem directament al passeig marítim, i més tard a veure el bonic port www.cnllanca.cat‎.  


Tot parlant, ens posem a discutir sobre el tema del Camí de Ronda, de si passa per aquí, de si passa per allà, ..... sense posar-nos d'acord. Aquí us passo un link per si us trobeu amb el mateix dubte que nosaltres www.pujades.net/rutes/rutes_peu/perer.html.

Seguim caminant per Llança, i després de contemplar el mar des de tots els racons possibles, ens endinsem pel poble. En aquesta imatge podem veure la Capella de la Mare de Déu del Port.

Agafem el cotxe i continuem la nostra ruta. La propera parada és al Port de la Selva http://ca.elportdelaselva.cat, un altre dels llocs als que no he estat mai.


Passegem pel poble, contemplem el mar, i com que ja és el migdia, aprofitem per dinar davant del mar. El dia que ens fa és fantàstic. 

Després de dinar, seguim la nostre ruta. Agafem la carretera de Cadaqués, però no hi anem, ja que tenim pensat anar-hi el vespre a sopar. Seguim fins a Roses, i allà ens parem. 

El primer que fem és fer un cafetó en una de les moltes terrasses que hi ha al passeig marítim, aprofitant que els raigs de sol segueixen escalfant. Després, ens passem tota la tarda voltant pels petits i estrets carrers del centre de Roses. Finalment, abans de tornar cap a l'hotel per arreglar-nos pel sopar, fem tot el llarg passeig marítim de Roses, de dalt a baix!!!!


Tornem cap a Castelló d'Empuries i com que encara anem bé de temps, voltem una miqueta pel casc antic. El poble és molt petit, tant sols quatre carrers, això si, ben arreglats i mantenint una estètica molt bonica.

Anem cap a Cadaqués; no n'hem tingut prou de voltar encara avui. Allà, al no ser temporada alta ens pensem que no ens costarà gens aparcar, però es tot el contrari. Em de deixar el cotxe al gran pàrquing que hi ha a l'entrada del poble. 

Després de caminar una bona estona, pels espectaculars carrers de la vila marítima més maca de Catalunya, anem a sopar a la coneguda Pizzeria la Gritta http://www.pizzerialagritta.com/, situada al carrer Passeig, just davant del mar. Sense comentaris, tot està espectacular, tant les pizzes com les pastes!!!

Tornem cap a Castelló d'Empuries després de sopar i de fer un got per Cadaqués. 

El diumenge dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi, ens llevem i anem a esmorzar. Després, mentre la Cris s'acaba d'arreglar, surto a donar una volta pel poble i aprofito per comprar un parell de Roses. El detall li encanta, com no.

Agafem el cotxe i seguim descobrint racons de la costa brava, però avui anem pel sud. El primer lloc per on passem és per Sant Pere Pescador. Baixem del cotxe i donem una volta, però ho no sabem on es el centre, o tot està molt mort.

Seguim la nostra ruta i anem fins a l'Escala, un dels indrets preferits de la Cris.

El bon dia que fa acompanyat per la diada, fa que els carrers aquí si que estiguin plens de gent. Voltem per tot arreu, i aprofitem per comprar coses tant típiques com les famoses anxoves de l'Escala. 


Ahh, la Cris em compra un llibre, de cuina, com no....

Després de dinar i de descobrir els bonics carrers de la vila, agafem el cotxe i tornem cap a casa ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada