dijous, 25 de gener del 2007

Andalusia


Sevilla (Gener 2007 - Juny 2005)

Son varies les vegades que hem visitat Sevilla i el seu entorn, per tant, enlloc d’explicar els diferents viatges que hi hem fet, farem un resum de les coses que ens han agradat.

De l’aeroport al centre de Sevilla hi ha poc més de 20 – 25 minuts. El millor que es pot fer es llogar un cotxe, si es te pensat fer alguna excursió i no llogar-lo si només es vol estar a Sevilla. Les distàncies, aquí, no son gaire llargues, per tant es pot fer tot a peu.

On menjar i fer una copa?

En qualsevol dels típics bars de l’animat carrer (Mateos Gago) com la Bodega Santa Cruz, Ay Maricrú o el Bar el Pasaje, a la zona de Plaza Nueva, la Bodeguita Romero (carrer Harinas), a la Alameda de hercules, alBestiario (Carrer Zaragoza).

Tot i això, qualsevol bar o restaurant a Sevilla ofereix tapes de bona qualitat.

Que visitar i que fer?

La Giralda: És un dels símbols de Sevilla, juntament amb la Catedral i la Torre del Oro. La Giralda, ara torre i campanar de la Catedral, era l’antic minaret de la mesquita almohade de Sevilla i la seva construcció, en què es combinen estils i materials molt diferents, i és tot un símbol de la barreja de cultures existent en aquesta ciutat. L’interior de la torre no té escales sinó 35 rampes per les quals el sultà pujava a cavall per gaudir de la panoràmica que des d’aquí s’albira.

La Giralda està situada a la Plaça Virgen de los Reyes i els seus horaris son de dilluns a dissabte, d’11.00 a 17.00 h. I els diumenges i festius, de 14.30 18.00 h. El preu: 7,5 €.

La Catedral de Santa María de Sevilla, és la catedral més gran d’Espanya i la tercera del món després de Sant Pere del Vaticà a Roma i Sant Pau a Londres. Aquest majestuós temple gòtic ofereix al visitant centenars de meravelles, des de la seva insòlita planta rectangular amb cinc naus fins a la impressionant nau central, que allotja el meravellós cor o la Capella Major, sense oblidar el fantàstic Patio de los Naranjos.


Està situada junt a la Giralda i els horaris també son pràcticament els mateixos, al igual que el preu.

La Torre del Oro, construïda el 1221 com a torre defensiva del riu Guadalquivir, deu el seu nom al seu primitiu recobriment de rajoles amb reflexos daurats. Actualment és Museu Naval. Conté gravats, cartes marines, maquetes, instruments antics de navegar així com documents històrics.

Està situada al Passeig de Colón, i els horaris són de dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h. I els diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. El preu és d’1 € (Dimarts, gratuït).

Els Reales Alcàceres de Sevilla, declarat Patrimoni de la Humanitat, és d’origen àrab i es compon de diversos edificis de diferents èpoques. Els seus jardins són, sens dubte, una de les parades obligades de la ciutat; estan disposats en terrasses, i les palmeres i l’aroma de les flors dels tarongers embriaguen el visitant, que es delecta amb les fonts i els seus sons.

Situat al Pati de Banderas, s/n, al costat de la Catedral de Santa María de Sevilla. Els horaris son de l’1.04 al 3.09: de dimarts a dissabte, de 9.30 a 19.00 h i diumenges i festius, de 9.30 a 17.00 h, i de l’1.10 al 31.03: de dimarts a dissabte, de 9.30 a 17.00 h, i diumenges i festius, de 9.30 a 13.30 h. El preu és de 7 €.

La plaça d’Espanya és un dels espais més espectaculars de l’arquitectura andalusa i pocs turistes se’n van sense visitar-la. Amb forma semicircular i 200 metres de diàmetre, simbolitza la protecció d’Espanya a les seves antigues colònies i està decorada amb marbre, maó i ceràmica.


El Barri de Triana, al costat del riu Guadalquivir, s’hi arriba travessant el famós pont del mateix nom. Va ser originàriament un barri de mariners i terrissaires i famós pels seus toreros i el flamenc. Durant la Setmana Santa aquest barri sevillà cobra una significativa popularitat. Amb molts punts d’interès turístic, el carrer Betis, que és només per a vianants, ofereix unes espectaculars vistes de la ciutat, i entre els seus angostos carrers trobem la que va ser la catedral del barri, la Real Parròquia de Santa Ana o la capella de los Marineros, seu de la Germandat de la Esperanza.

El Barri de Santa Cruz, està ple de cases palau, façanes emblanquinades i patis de colors. Aquest barri té el seu origen en l'antic call jueu sevillà que albergava la segona comunitat jueva més important d'Espanya després de la de Toledo. En el seu laberint d'estrets carrers i carrerons hi ha famoses places, com la plaça de los Venerables o la plaça de Santa Cruz, que dóna nom al barri.

El número 15 del carreronet Aire, acull els Banys Àrabs www.airedesevilla.com en l’interior d’una antiga casa - palau reformat, que fou construïda per un Virrei de les Indies, sobre un antic bany àrab (Hamman). L’actual Bany de Sal, situat el soterrani del edifici, es l’únic que es conserva de l’època morisca. Aquesta herència històrica, junt amb el seu particular enclavament en ple Barri de Santa Cruz, proporciona un encant especial als únics banys àrabs (en us) de la capital andalusa.

La Alameda de Hèrcules, és la cara més viva de la ciutat. Envoltada de bars i cafès, sales d'actuacions, restaurants, teteríes i altres tuguris menys recomanables, l'encant de la Alameda resideix en aquesta equilibrada barreja d'ambients rondaires, d'estils, cultures i gents de totes les edats, combinant aquest aire artístic - cultural d'altres èpoques, amb l'estil més bohemi, alternatiu i underground dels últims temps. Allà tenen el seu lloc tots aquells que miren la vida d'una forma diferent, sense etiquetes, sentint-se feliços mentre ballen al so del seu propi ritme.

Si t’acostes a Sevilla, tens que visitar la Alameda per dos poderoses raons: Primer, perquè és bressol indiscutible del flamenc, i segon, perquè és centre de la moguda alternativa, d'aquesta 'altra Sevilla' que no trobaràs en cap altra zona de la urbe.

Escapades des de Sevilla?

Sanlúcar de Barrameda: Des de Sevilla, hi ha uns 110 kilòmetres (aprox. 1h 30). Es una ciutat costera amb l’Oceà Atlàntic. Sanlúcar es una ciutat que sembla viure pel turisme, de la pesca i sobretot dels seus vins coneguts internacionalment.

Nosaltres vem aprofitar per voltar pel centre del poble, ple de gom a gom, entrar als mercats que hi ha, veure com els peixaters i peixateres canten i criden per intentar vendre els productes frescos de la mar que tenen i com no, per fer tapeo i degustar un “finito”. Com a tapa vem provar les famoses Huevas!!!!

Després, per dinar, vem anar al Passeig Marítim i allà vem escollir un dels molts restaurants que hi ha. Mentre ens esperàvem, tot i ser el mes de Gener, vem fer una cervesa en ple passeig marítim. Crec que tota la vida recordarem aquell gran dinar a base de marisc fresc amb uns “caravineros” impressionants.



El Puerto de Santa Maria: Des de Sevilla, hi ha uns 120 kilòmetres (aprox. 1h 20) i tots per autopista. Aquesta ciutat està entre Cadis i Jerez de la Frontera.

Vem estar aquí a meitats de Juny. El temps era fantàstic. Platgeta al matí i platgeta a la tarda i, al migdia, vem voltar per aquest poble.



El més fantàstic que vem trobar, son els bars que hi ha al carrer Ribera del Marisco, on tu esculls el teu propi menjar en unes vitrines i ells el preparen i el serveixen a la taula. Hi ha dos modalitats de tendes, les que fan el peix i marisc bullit, i els que el fan fregit. Realment molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada